6 månader


Så fin i klänningen från faster i Australien.

Nu är den här, 6 månaders dagen. Milstolpen som kändes så avlägsen då man satt med en nyfödd bebis i famnen där i slutet på okt. Men nån gång på vägen förstod jag ju hur fort dagarna kommer att gå o ja jäklar alltså. Men på nåt sätt har man verkligen vuxit in i det här, för man vänjer sig till att ha en liten brud här hemma som växer så det knakar. Och allt det som t.ex bara 3 månader sedan kändes overkligt att 6 månaders bebisar kunde göra, känns nu helt naturligt.

Nu sitter hon i matstol själv, äter morotspuré, potatis eller gröt, hon har mycket bättre kontroll på händerna, lyckas numera ta in nappen själv (efter lite kämpande), hon tar tag i o håller fast fötterna o tårna på skötbordet, slingrar sig som en geleklump o vill ner när hon tröttnat på att sitta i famnen på en, står nästan "själv" med lite stöd bara... ja listan kan göras lång. Kan även nämna att hon dock helt har slutat vända sig från mage till rygg som hon gjorde förr. Men det kommer väl tillbaka, man kan ju inte kunna ALLT på en och samma gång. :)

Ska fokusera lite på bröllopet på tv nu o kika efter min gravidmage. Kramis 

TV-stjärnor? ;)


1: Nina, jag o S ska precis ta oss till bröllopet. 2: Fina Katja utanför festlokalen. 3: Jag o S inne i slottet. 4: TV4 filmar när brudparet lämnar slottet och ska till festlokalen.

Ja då drog "Fyra Bröllop" igång på TV4 igår då. Premiärveckan är Katjas vecka, och hennes bröllop visas imorgon (onsdag). Så då får vi väl se om vi två höggravida brudtärnor fastnat något i bild eller ej.

Min känsla är att jag inte blev filmad så mycket, typ bara en kortis när vi går upp mot vigselförättaren bakom brudparet o ev. om man syns nåt i bakgrunden när de filmar de tre tjejernas bord på festen. Men det visar sig ju imorgon då.

Det ska iaf bli såå kul att få se bröllopet på tv o se hur de klippt ihop det o hur allt vinklas. Vi hade verkligen superkul på bröllopet allihopa! O tänk att lilla J var inne i magen där. Känns som en evighet sen, på samma gång som tiden även går snabbt som bara den. Skum känsla det där.

Avsnittet visas på TV4, onsdag 27/4 kl 19.25 och hela veckans avsnitt finns på tv4play (varje avsnitt finns kvar under 1 vecka).

Långhelgen i bilder


Soft


Besök hos farm o farf. ;) Tummen i munnen o favoritsolen i handen.

Gick en skön vagnpromenad idag hela trion. Hamnade hos farmor o farfar sen o blev kvar några timmar. Lite skräpmat senare tog vi oss hem igen. Nästa vecka ska det bli andra (nyttigare) bullar för oss. 

Nog med det, nu har nämligen J somnat och jag kan äntligen joina grabbarnas Starcraft-game. Hörs!

5 månaders sommar?


Vilket härligt sommarväder vi fått. J glassade i skuggan medans vi svettades i solen igår.

Jag tar gärna en 5 månader lång vinter om det i sin tur betyder att sommaren börjar redan i mitten på april. :) Nu tror jag ju inte att solen och värmen kommer vara helt ihållande fr.o.m. nu, men är glad ändå. Man får njuta så länge det varar.

Planer för helgen? Njae, inga större. Får köra på impuls som så ofta förr. Det blir ju ofta lika bra, om inte bättre. :) Vad hittar ni på en långhelg som denna?

Bättre nu


J tittar uppmärksamt på bus-pappa (ja.. utanför bilden) o jag passar på att fota lite.

Idag har J mått mycket bättre. Dock hade hon två omgångar med hysteriska gråtanfall som aldrig verkade ta slut, men när hon till slut gav upp för de tunga ögonlocken, och fick lite välbehövlig vila så har hon varit jätte pigg o glad sen. O knappt hostat alls. Skönt, skönt, kanske inte blir värre än så här då, får man hoppas.

O jag som trodde att jag inte skulle få nånting annat gjort idag, än att sköta om lilla sjuklingen. Men har faktiskt fått bort alla stora högar: diskhögen, tvätthögen och pappershögen. Allt är nu rent, sorterat o klart. Skönast är pappershögen som är sorterad... Nu har jag mer koll på vad som återstår att göra av de trista papperssysslorna. Det var tack vare att gammelmormor kom o underhöll J en stund på dagen, o sen hann jag med resten medans hon sov.

Snart 4-dagars helg för S, o fint väder verkar det bli. Åå så skönt!


Uppdatering

Vi behövde inte åka in till sjukhuset idag, utan barnkliniken sa att så länge hon orkar äta bra o inte släpper taget direkt, så är det ett tecken på att hon inte har det allt för jobbigt med andningen. Vi ska bara ha koll på att hon inte får hög feber (typ uppåt 39 grader) o att inte andningen blir för tung. Isf skulle vi höra av oss igen.

Så då slapp Sandra skjutsa iväg oss, o vi kunde stanna inne o ta det lugnt med J istället. Skönt att ha lite sällskap o hjälp. J somnade mitt i vårat babbel o vilade upp sig ett bra tag o nu på kvällen kändes hon mycket piggare igen. Hon gjorde en premiär kravling t.o.m, typ 10-20 cm från S till mig. Med huvudet i backen sparkade hon sig framåt. :)

Nu somnar hon nog snart igen, lilla plutten. Har lagt ner henne i spjälsängen för natten. Så godnatt säger vi då! :)

Gladaste lilla tjejen på akuten iaf


Lilla rosselfia i min famn, klockan just nu.

Igår hade vi en lång dag. Först trevligt besök av J's kusiner o senare en visit hos hennes gammelmormor. Men innan dess massa stress för S skulle snabbt köpa med mat till oss, innan ÖSK matchen, men banken hade stängt av S bankkonton utan förvarning i.o.m. att vi håller på o byter bank inför husbyggelånet. Jäkligt surt att upptäcka att alla hans konton är avstängda, samtidigt som nya bankkontot innehåller 0kr. Vart har hans pengar tagit vägen? Turligt nog var mitt konto orört än så länge, så vi åkte o åt på VN innan matchen, o tog ut pengar från mitt konto till matchbiljetten. Onödig streeess!!!

Sen började J bli rossligare och rossligare under kvällen. Hostade mycket och andningen blev pipigare och pipigare. Trodde väl inte att det var någon fara så, men tänkte att det är skönast att ringa sjukvårdsupplysningen o höra vad dom tycker, iom att man inte är van vid en sån här liten småttings besvär. 

Hon rosslar som bäst just under samtalet så att de hörde hennes andning o tyckte vi skulle åka in till akuten med henne. Oj! Akuten? Ja då var det väl bäst att sätta fart då.

På akuten gick det jätte bra iaf... från att ha varit lite ledsen o så under dagen, så sken hon upp som en sol där. Tyckte det var jätte spännande att titta på alla människor i väntrummet o charmade hela rummet. Hostan och pipiga andningen blev något bättre oxå, men de hörde ju att andningen var tung när de lyssnade på hennes lungor. Så hon fick inhalera ventolin som är luftrörsutvidgande, o sen slocknade hon av utmattning efteråt. Klockan var ju ändå runt midnatt vid det här laget. De sa att hon reagerade väl (vääl, inte väll) på medicinen men att vi kanske kommer behöva komma in igen för ny behandling om hon börjar rossla igen.

Inatt sov hon bra, men nu har rosslet kommit tillbaka. Eller ja, det kommer o går lite, så jag pratade med sjukvårdupplysningen igen, o de verkar tycka att vi nog ska åka in igen. Har till att börja med telefontid hos barnkliniken kl 13.30 så får vi se vad de säger.

Svårt att själv tyda sånt här, verkligen... för trots att jag själv inte känner mig så orolig så verkar ju sjukvårdsupplysningen tycka att det inte är så bra det här. Man är ju van vid att om man själv ringer till sjukvårdupplysningen så måste man låta närmast döende för att de ska tycka att man ska åka in, så hur ska man tolka det här? Ja alltså missförstå mig rätt, det är ju verkligen bättre att ta det säkra för det osäkra, så det är ju jätte bra att man så snabbt kan få hjälp med våra små.

Snart ska iaf bästa Sandra komma över o laga lunch (yeey) o sen får vi avakta vad barnkliniken säger. Kram kram

Ps. Jäkla skit att det här men banken stressar upp i bakgrunden samt att vår tänkta kvalitetsansvariga ska komma över vid kl fyra idag, för papprerna måste skrivas under o MÅSTE skickas in så snabbt som möjligt för att hinna diareieföras hos kommunen innan nya bygglagen träder i kraft i maj. Varför kan man inte få fokusera på en sak i taget för?

Favoriter från danska House Doctor


Eget kollage med produktbilder från inreda.com

Trådkorg Stapelbar [120kr]
Träback Soda [445kr]

Tisdag var det visst


Den här gulliga synen möttes vi av imorse. J verkar trivas i nya spjälsängen.

Varmt idag med, jihuu! Men trött som jag var, så råkade jag somna i soffan med J under dagen. Så jag har inte utnyttjat vädret så mycket. Men jag är inte bitter för det. :) Bättre dag idag alltså. Så fort Project Runway är slut ska vi ut o ta lite luft. Bättre sent än aldrig. :D Kanske har lite energi att blogga mer ikväll efter denna långa dvala.

Något grinig idag


Jag på Gili Trawangan sep 2009, får symbolisera sol ute men för mycket i huvudet känslan jag har idag.

Nu ska jag säga nåt man absolut inte får... Varför är det så galet fint väder just idag då jag är för uppstressad för att kunna njuta av det? Pappersarbete ger mig ångest. De simplaste uppgifterna får mig att dö inombords om det innebär att jag måste fylla i blanketter för att bli klar med uppgiften. T.ex. deklarationen som snart måste fixas, o just idag, bygglovsansökan som  jag inte blir klok på. 

I den bästa av världar kunde vi ha postat iväg den redan för 10 dagar sen. O nu när jag till slut bestämmer mig för att strunta i Miljökontoret som det inte går att få tag på, o skicka in bygglovsansökningen ändå, så går det så sakta fram för jag bara är hungrig stup i kvarten (och alltså lågt-blodsocker-grinig), o är inte jag hungrig så är J det. Får ingenting gjort, o snart är det ju dags att vara hungrig igen. Suck.

Aja, jag ska ta o rycka upp mig, o tänka glada tankar istället. Ska försöka unna er andra det här underbara vädret åtminstonde... o hoppas på fler varma dagar så det blir över nåt till mig oxå. :)

Nu: söka på Boverket efter en lämplig kvalitetsansvarig som vi kan anlita för bygget. Sen: rita upp en situationsplan i skala 1:500 som visar placeringen av nya huset i förhållande till tomtgräns. Sist: bestämma färg på det kommande huset.


Lång vinter


Sista bilden innan snön kom, 4 november 2010


Sen kom det ordentligt med snö, 10 november 2010.


Snön är här för att stanna, 31 december 2010


Ute i snön med S & J, 6 Januari 2011


Några mildare dagar resulterar i gropiga isgator, 17 Januari 2011


Mer snö igen men nu är äntligen solen framme oftare, 8 Februari 2011


Solstrålarna jobbar verkligen på att värma upp det vintriga landskapet, 17 Mars 2011.


Mer snö vräker ner igen, 10-15 nya centimeter 18 mars 2011.


Nu är väl snön på väg bort? 24 mars 2011.


Nej nej nej. Det kommer ÄNNU mera snö. 29 mars 2011.


Nu går det åt rätt håll igen. 4 april 2011.


Nu sätter vi stopp på den 5 månader långa vintern. Sista lilla snöplätten smälter bort. 10 april 2011.

Uppe med tuppen


Porlande vatten, det fotograferade vårtecknet från vår senaste promenad, får idag får symbolisera sjön som håller på o bildas ute på gården.

Godmorgon på er. Här är vi uppe tidigt en sväng, jag o J. Måste strax gå ut o justera vattenslangen lite. Den pumpar för fullt ut vatten från vår jordkällare, men har blåst iväg lite och istället för att pumpa ut vattnet i skogen, så pumpar den allt ut i trädgården istället. Så nu är det vått ute på gården kan jag säga. (Men så gott som snöfritt åtminstonde så man får vara glad för det iaf.)

Idag hade jag planerat att påbörja vår-rensningen i förrådet lite. Men jag får väl se hur sugen jag känner mig om några timmar, för det ser ut att bli en rejäl storm här hos oss. 

Vore najs om J skulle få för sig att somna om snart oxå, för jag skulle kunna tänka mig att sova i några timmar till. O under tiden kan man ju hoppas på mer peppande väder, tills man vaknar nästa gång. Förhoppningsvis känner sig S lite bättre idag oxå. Han kändes iaf inte lika febervarm inatt. Kram kram

Veckohandling klart


Oj vad hon älskar sin hoppgunga.

Idag har J varit extra energisk och glad. Lite busig och med glimten i ögat så där. Tur att någon är det, för S har tvärtemot varit febrig o krasslig. Medans han stannade hemma från jobbet för att vila upp sig så passade jag på att nyttja bilen till att storhandla på Willys.

Fyndade även en pläd på Jysk för 200kr. Lite roligt för jag kikade på samma pläd för några dagar sedan inne på Jackobssons möbler o där kostade den 500kr. Tänkte att den var fin, men för dyr. O sen dyker samma pläd upp i veckans reklambunt, vilken timing! Det är alltså den vita stickade pläden nedan o den ska jag nu använda som överkast till vår 120cm säng. :)

O jaa, jag ska ta tag i fotograferandet av sovrummet snart (efter mini-renoveringen). Har bara inte blivit av än för vi inte fått upp tavlorna som ska upp än. Men imorgon skulle ju kunna vara en bra dag för det tycker jag. Hörs väl då. :)Bild från jysk's senaste reklamblad, finns på jysk.se

En bra tisdag


Våra krokusar små, gula, vita, blå.

Skönt att vara uppe normaltidigt (runt 8) idag. Har en mätt o avslappnad tjej i famnen o passar på att njuta så länge det varar. ;) Ute är det rätt grått o molnigt, men jag har bestämt att det ska vara en bra dag idag trots det. Fåglarna som kvittrar för fullt verkar hålla med mig. Nu ska jag försöka få upp bloggningsmotivationen o inspirationen. (Samt all övrig motivation - det hänger ofta ihop.)

TV säger att vi kastar i genomsnitt 8kg kläder i hushållssoporna varje år. De pratar även om våra solresebokningsvanor och tipsar om att det är billigare att själv planera och boka sin resa på nätet. O så visade de ett reportge om kapybarer på Parken Zoo... stora gnagare som kan väga upp till 60kg. Coolt, hade aldrig hört talas om såna tidigare. Lite klokare blir man av TV ibland... o kanske fick lite inspiration t.o.m. :)
 
Nu börjar J bli riktigt pigg o glad här i famnen oxå. Nästan flåsar så exhalterad hon är av nåt. Skrattar till högt med jämna mellanrum. Hihi, haha o iih. Sprattliga söta J. Henne blir man glad av. Puss o kram

Orutiner


Har haft smakportionspremiär den här veckan.

Den här veckan har flygit fram, med potatispremiär, huskontraktsskrivning o allt. Mycket som snurrar i skallen, men roligt är det. O nu har jag punktat ner det mesta så jag slipper ha detaljerna malandes i huvudet. Budgeten är räknad och kontrollräknad ett antal gånger. Det här blir nog toppenbra det här. Det enda som kan sätta stopp nu är kommunen. Bygglovsansökan nästa. Spännande spännande! :)

Idag har jag o J haft en hemmakväll för oss själva. Lite ofrivillig på det sättet att vi inte fick tag på några vänner som hade tid över till oss två brudar denna lördag. S hade egna planer och vi inga. Men det blev en härlig lördag trots det. Först laddade vi upp batterierna med lite vila - la mig seent igår, så jag var lite trött o seg på dagen. När vi kom upp ur idet åt vi lite god mat. Jag fläskfilé i basilika & creme fraiche sås med ris, o J fick mosad potatis med en tesked matfett o en rejäl skvätt bröstmjölksersättning till förrätt o sen den vanliga tutt-huvudrätten.

Sedan lite lek o bus för henne o några kapitel ur Dan Browns senaste bok för mig. Och pricken över i'et var denna spotifylista som spelat i bakgrunden hela kvällen. Skönt med en helt TV-fri dag ibland.

Tänkte att J nog nog inte skulle somna nu på kvällen eftersom trötta morsan snarkat sig igenom eftermiddagen med henne. Men näe, orutiner funkar visst så bra, nu ligger hon i vaggan o sover enligt vanlig ordning. Ju mera man gosar på dagen, desto bättre verkar hon sova för sig själv i vaggan på natten.


RSS 2.0