Yes yes yes! Sista halmstråt funkade. Har ...

dsc00551 (MMS)

Yes yes yes! Sista halmstråt funkade. Har letat efter mössan så länge. Till slut kom jag på att jag kanske hade tappat älsklingsmössan på ett café jag var på ett tag sen, o gick o frågade. O javisst, där var den. :-) Skönt, nu ska jag aldrig mer slarva bort den.


Rensning i kylen


Träningskläder på!

Jahopp, så har man slängt en hel hög gamla matvaror då. Inte så surt att slänga äckliga thousand island dressingflaskor, som man ändå aldrig skulle använda igen, som att slänga grädde, creme fraiche och ett helt paket köttfärs, bara för att man haft en svacka i hjärnkapaciteten (matlagningsenergin) den senaste tiden.

Jaja, nu finns det plats i kylen för nytt som ska storhandlas i alldedes för stora förpackningar - och denna gång utan medhavd lista. Det kan man ju redan nu gissa hur det går. Det viktigaste glöms bort och annat skräp kommer med. Men jag hinner inte skriva nån lista, för nu ska vi äta, och sen ska jag följa med Sandra på de där dubbla träningspassen av zumba och body combat eller vad det var. Phuuu!

Uppdatering: Jag överlevde! O alltid lika skön känsla i kroppen o skallen när man rört på sig. Zumba & body combat recension kommer. :) Storhandling skjuter vi på tills imorgon.

Uppdatering 2: Orkar inte skriva nån recension, blir aldrig av... tänkte motivera mina betyg noggrant och ge 4 tjockisar av 5 möjliga till båda träningsformerna, men nu har jag väntat så länge med att skriva ned allt, så jag struntar i det. :)

Sovrutiner


Sover middag i vår säng.

Sovrutinerna här hos oss är lite si så där just nu, om jag ska vara ärlig. Ett tag gick det rätt bra att lägga henne i spjälsängen själv o så låg hon där en stund o sen somnade hon. Men den senaste månaden har hon sovit så oroligt, vaknar ofta och lätt o blir så ledsen så.

Ett tag behövde jag på nätterna gå upp med henne och sova brevid henne för att vi skulle ta oss igenom natten utan skrik-maraton. Men de senaste nätterna har jag dock sluppit det, för hon har börjat sova något bättre, men just insomnandet är forfarande såå svårt. Hon vill vara vaken, bara vaken, heela tiden, trots att ögonen till slut går i kors.

För att få henne att sova middag idag fick jag till slut ge upp, o så ammade jag henne o så fick hon sova i vår säng, medans jag sitter kvar här brevid. Hur ska man komma ur den här onda cirkeln? Vill ju vänja henne vid att det inte bara ska vara amning och mamma som ska duga.

Så söt


Gee mig den där roooliga leksaken med massa knappar på. :)

Lite suddigt blev det, inte helt lätt att fota med mobilen när hon oxå så gärna vill ha den. Men här hon med snygga 19,90:- inköpet från Mega. Nice att få handla kassen full o bara betala 200kr för hela kalaset. Nästan som att vara "rik" igen. Får bli Ullared sen i höst oxå. Kul! :)

Blandade känslor

Morsdag när man själv nu är mamma, men ej har en mamma, hur ska man beskriva den? Alldedes för ofta känner jag ett stygn i hjärtat när jag hör kommentaren "min mamma är/gör/har/vill/ska", "min mamma är så bra", "vad skulle jag göra utan min mamma", trots att jag egentligen inte vill känna så, eller vill missunna andra lycka... men de ledsna och bittra känslorna kryper fram då och då. Ja, utan mamma har man ett hål i själen, så är det. En avsaknad av en grundläggande trygghet och skyddsnät.

Så småningom kanske den här dagen kommer att betyda glada saker för mig, nu när man själv är mamma till en underbar dotter. Jag hoppas det. Och framförallt hoppas jag att hon inte kommer att behöva växa upp utan mamma, eller pappa, utan att vi ska kunna vara där för henne, alltid! ♥


7 månader


Matcha är viktigt! ;)

7 månadersdagen förgylldes lite extra av att hennes farmor & farfar kom hem från Australien, efter en månadslång semester. Fina presenter fanns i resväskan (bl.a den röda solhatten med vita prickar & riktiga fårskinns UGG boots - från faster S). Tack så jätte mycket!

Tyckte de att hon hade växt något? Njae, inte särskilt mycket, men utvecklats massor minsann. Nu kan hon sitta själv (dunsade dock typiskt nog i golvet under en obevakad sekund idag, när vi skulle visa upp nya färdigheterna), hon låter annorlunda (rör munnen på roligt sätt - ser ut som försök till artikulering) o är mycket säkrare med handrörelserna (greppar smidigt tag i napp, nappflaska o leksaker).

...o kommer inte på mer just nu. Ska istället försöka få den galet pigga nattugglan i säng nu. Kram kram


Det går framåt


Sitter o leker med bollen på golvet. 

Ser nya framsteg i utvecklingen varje dag numera. Är verkligen spännande att följa henne och allt nytt hon lär sig. O nya miner och mer personlighet som visar sig. Tänk vi fått en sån underbar liten donna i vårat liv. Älskar dig J! ♥

Hihih, just nu fösöker hon bita lite på örat på nallen som tillhör korgen (är fastsydd) o varje gång hon böjer sig framåt för att komma åt, så kommer korgens kant i vägen, så pannan tar emot. Då grymtar hon till o försöker sen om o om igen. :)

Turkost, jag? Trött? Ja. (svammel)


Vardagsrumsbordet är på tillfälligt besök ute i farstun.

Nu blev jag trötter. O J ser trött ut hon med, men vägrar att sova. Men kanske en liten tupplur med mamma skulle gå? Sen kan jag väl inte sova nåt inatt igen, men jaja, imorgon har jag inga planer så jag behöver väl inte stressa upp mig för det. Vore ju så skönt att vila lite, precis just nu. :) Så godmiddag på er!

Riktig röjfest?


Städning pågår! (Men just nu halvtidspaus ute på verandan.) :)

Ett bord utslängt ut på gården, en taklampa som rasat, fläckar efter drycker på bordet, fullt med saker på golvet osv. Ja så blir det med fikafest med 6 stycken 6-7 månaders bebisar. :)

Det blev en lyckad dag, med en lagom virrig värd; nu ska vi se, jag sätter på kaffet - ska bara ta fram kakorna - ja där är osthyveln, skinkan kanske jag kan lägga upp på det här fatet, o koppar ja - hmm vad var det nu, ja just ja kaffet osv osv. När jag väl fått klart kaffet o fått fram det mesta på bordet så kom me&i försäljaren som jag bjudit hit, o då fick alla snällt vänta med kaffet, för man får bara plats att göra en sak i taget hos oss. Haha.

Men det funkade ändå, alla fick ta för sig själva helt enkelt. Bebisarna verkade tycka att det var spännande att busa runt på golvet iaf. Stereon var den roligaste leksaken. O framförallt, 40 kvadrat räcker gott o väl till för att bjuda hem många gäster (trots busväder, så man inte kan nyttja trädgården). ;)

Fåglarna kvittrar där ute, o det blåser än...

dsc00506 (MMS)

Fåglarna kvittrar där ute, o det blåser än. Dock något mindre styrka kanske. /Fröken "kan ej sova" Ps. Ej vår gräsmatta. Den är nyklippt, fin o maskros-fri. Bilden är från min senaste skogspromenad.


Fröken "galet många hypotyreos symptom" här


Sverige när det är som vackrast! :) (Bild från i lördags)

Vatten, vatten, vatten. Har sånt sug efter glittrande vyer. Har retat gallfeber på S genom att babla om att jag gärna skulle bosätta mig i en håla som t.ex. Svartå, bara jag får min önskade sjöutsikt. Han håller minst sagt INTE med, men det är roligt som diskussionsämne. Men men, snart är det ju ändå semester och kanske kan vi då komma iväg till kusten eller nån sjö, även med liten plånbok hoppas jag.

Annars då? Jo men humörväxlingar är ordet. Är en genomsnittlig medelmåtta av stora mått, men expert på mentala ytterligheter. Eller ja, så farligt kanske det inte är... beskriver mer mig för ett par år sedan, men känner ändå att jag den senaste veckan varit ovanligt pms'ig, för att vara jag - numera.

Nu hoppas jag på att det ska sluta blåsa så otroligt mycket (speciellt på onsdag då vi tänkt att fika ute i trädgården med alla mammor o bebisar) samt att det nya Islands-askmålnet ska hålla sig ifrån flygrutten från Australien nu i slutet på veckan.

Nä nu ska jag borsta tänderna! Hej hopp!

Ps. hypotyreos.se

Coolaste barnbrillorna! :)

dsc00526 (MMS)

Coolaste barnbrillorna! :) Vi fönstershoppar på Åhléns idag. Dessa kostar uppåt 100 spänn, så det blir inget köp just nu iaf (...måste ha råd att köpa fika tills på onsdag, då jag ska vara värdinna här hos oss för ett me&i klädparty för föräldragruppsmammorna.) Men jag kommer nog inte kunna låta bli att köpa dem efter den 27'e dock. :-)


Lite 80/90-tals nostalgi





Gräsligt härligt


Gräset är grönare... hos gammelmormor. (Bild från tis förra veckan)

Skön helg har vi haft, förutom lite sömnbristhets tjafs o dipp i humöret i fredags. Men men, så är det väl ibland för alla antar jag. Nu ser det ut att bli regn i natt, men sen hoppas vi på fint och soligt väder igen. Känner att min energi börjat komma tillbaka igen, så det blir nog en bra vecka nästa vecka (I hope). O så ska jag kanske pallra mig iväg o träna imorgon. Känner verkligen inte för det, heheh, men Sandra insisterar. (Bra det).

Nu har lillen somnat. Själv ska jag nog läsa några kapitel till ur Den förlorade symbolen innan jag går o lägger mig. Godnatt på er!

Heh, ny header :)

Gamla designen:


Nya designen:

Shoppingtips: Åhlens


Kollage från ahlens.se's produktbilder.

Kudde Happy 149kr
Parvel Body 99kr
Tårtkupa Cerise 79kr
Complement Scarf 99kr
Sparbössa krokodil 79kr
Stolsdyna Milan 99kr

J kollar här på pappa som fixar o donar me...

dsc00525 (MMS)

J kollar här på pappa som fixar o donar med båten, som nu är i o guppar på sin plats. Snart blir det hamburgertallrik på det lilla matstället - precis som så många gånger förr. :)


Här sitter jag inne i bilen med det angenä...

dsc00523 (MMS)

Här sitter jag inne i bilen med det angenämna jobbet att hålla vår sovande plutt sällskap. Vi har nämligen följt med på en biltur till Vänerns strand. Här ska s & m lägga i båten för säsongen. Där ute blåser det rejäla vindar och grabbarna ser ut att frysa. Men hur varmt o skönt vi än har det här i bilen så ska vi nog passa på att gå en promenad sen när hon vaknar. Måste ju njuta lite av Vänerutsikten. O att komma ut lite var ju hela meningen med att följa med, trots att vi egentligen mest är i vägen. Behöver ju se lite annat då o då, annars blir jag alldeles för grinig. Men inge mer sånt nu. Ha det så gott. Puss & kram


Spralliga spruttis


Inte helt lätt att försöka få till ett bra foto på oss båda. :)

Försöker få ord på mina vardags-tankar, men som så ofta förr glider orden bort när jag väl ska få ner dem. Jag är som vanligt beroende av dyrbara ögonblick av energi och inspiration för att få något vettigt gjort här på bloggen. Men jag har åtminstånde fått ett städryck idag och ett chokladbollsryck. Det är inte illa för en o samma dag. :) Nu ska jag försöka flytta över vår sovande donna till spjälsängen. (Har haft problem med att få henne att somna & sova själv de senaste dagarna, antagligen mycket som snurrar i skallen igen.)

Turkost eller rosa?



Eget kollage av pressbilder från IKEA, RICE & Rusta.

Inköpsställen:
Plastmatta "Jasmine" (120X180cm) 149kr på Rusta
Solcellsbelysning "Solvinden" 99kr på IKEA
Solcellsslinga "Solvinden" (8 klot) 199kr på IKEA
Plaststol "RICE" 349kr på missjuniversum.se eller 350kr på broarne.se
Termoskanna "RICE" 189kr på lillatussilago.se eller 255kr på frökenfräken.se

Ps. Rosa och limefärgade plaststolar till barn finns för endast 44,95kr/st på Jysk.

Nattsvammel

Efter en najsig dag så blev kvällen lite värre för helt plötsligt värker hela kroppen o så mår jag illa. Kan inte slappna av heller så sova blir det inte av. Sitter här istället o är helt uppe i varv o tycker ruskigt synd om mig själv. Bästaste J har somnat iaf som tur är, hon låg brevid mig i sängen en stund o snackade för sig själv och med mjuka boken om djur o sen somnade hon. Älskar henne så att det värker i hjärtat! O på tal om värk så skulle jag kunna ge mycket för en rejäl helnackes, bådatummes o högerfotsmassage nu. ;)

Fem koppar kaffe om dagen ska visst vara bra :)


Har inte fått till några bilder idag, så här får fina snigelväskan hoppa in som en liten energikick istället.

Vilken skön kväll. Har druckit två koppar kaffe o det smakade för en gångs skull gott. :) O så har jag glott på tre tv-program på datorn; En unge i minuten, Äntligen hemma & Project Runway. Älskar att kunna frossa i bra program när det passar en själv bäst, istället för att försöka passa tv-tiderna.

Tidigare idag har jag även pratat med me&i företaget och fått information om hur det är att vara hempartysäljare av deras barnkläder. Föll verkligen pladask för märket när jag fick se dem för första gången häromveckan. Har kollat runt med några av mina vänner som har barn och kollat av intresset lite, o det känns som att det skulle kunna vara värt ett försök. Intresset verkar finnas o jag tror att jag skulle kunna trivas med att ha det som extrajobb i höst. Kul! :)

Oj, vart har du tagit vägen.


Lägger dig på filten en stund, jag ska bara... (vänder bort huvudet en sekund)...

Haha, ja... är det nu man ska vänja sig vid att hon inte kommer att ligga kvar där man la henne längre? :) Glad o jätte pratig är hon idag också. Låg i spjälsängen och pratade & skrattade för sig själv i morse ett bra tag o lät mig sova ända till kl 9. Nice! :)

Längtar efter bad


Tänk om den här lilla pölen på bara 5 minuters promenad från oss istället kunde vara en riktig badstrand.

Jag längtar efter hav o badstränder, eller åtminstonde sjöar o sommardopp. Synd att vi inte riktigt har nåt inom cykelavstånd. O på tal om bad, så är det inte bara jag som längtar, för vår lilla tös är verkligen i behov av ett bad i baljan, men varmvattnet var helt brunt idag, så vi har inte kunnat bada henne. Får åka till farbror M imorgon o ta med oss baljan istället.

Nu ska jag o J passa på o vara finnar en stund. De verkar vinna hockeyn. Bra med valmöjligheter. ;) Eller nääe, vill att Sverige ska skärpa sig!

För några minuter sedan låg hon på rygg, o...

dsc00496 (MMS)

För några minuter sedan låg hon på rygg, o vände sig helt själv till mage. Applåder! Bättre sent än aldrig. :-)


Bra bra

Puhh, lite för spännande i Eurovision Song Contest, men yeey, Sverige kom in i finalen. Nu ska jag gå o lägga mig. De andra två har redan somnat. Kram kram

What a feeling


Nya parasollet, torra gräsmattan & docklika lilla J.

Värmen forsatte idag med och inte verkar det bli någon regn inatt heller så vi sitter här inne i värmen nu, med öppet fönster för att få in lite luft. Vilken tur att myggnätet var på dock, för nyss kom det största flygande monstret jag någonsin sett o dunsade mot nätet o rutan ett bra tag. Hjälp, vad kan det där ha varit?!? Större än en humla iaf. Iiik.

De senaste dagarna har jag haft riktig Australien-feeling här hemma. Nämligen jag som promenerar i solen hela dagarna medans alla andra jobbar. Kan det bli bättre? :) Ja, bättre vore ju förstås att promenera i solen, men att andra inte skulle behöva jobba de heller.

Har ätit på Örebro Stories cafét två dagar i rad nu. Det är verkligen en av mina nya favoriter. Det blev en pastasallad med chevré & rostade rotfrukter och solrosfrön med lite ringlad honung på. Mums!

Hemma fortsatte J sova i vagnen ett tag så jag hann bläddra i den senaste "Allt i hemmet" tidningen i fred, o oj vad det gav inspiration. Idérna bara sprutar ut öronen på mig nu o det kliar i fingrarna på allt jag vill börja fixa med (t.ex. trädgårdsmöbler & gästrum). Försöker fundera ut vad som blir snyggast på de absolut billigaste sätten som möjligt. Men det är kul med lite extra utmaning.

Åh en tur på loppis och auktion vore nice. Hallåå ni där i Australien, kom hem nuu... även ni två lite mer permanent bosatta! :)

Här sitter vi o njuter av solvärmen klocka...

dsc00493 (MMS)

Här sitter vi o njuter av solvärmen klockan halv åtta på kvällen, o J sover i vagnen. Får passa på så länge det här vädret varar. Det ska visst bli kallare sedan imorgon. Men ja, en rejäl regnskur skulle ju inte skada emellanåt faktiskt. Kram kram


Sökes: Blogginspiration


Gladfisen! :)

Jag skyller bloggtorkan på det härliga vädret där ute, för vips så var det sommar igen. Igår trodde jag att jag hörde fel när Sandra ringde o sa "tänkte höra om du vill hänga på till Mariberg Galleria för det är ju så fint väder". Haha... åka till en inomhus galleria när solen skiner? Men då hade jag redan hunnit sitta ute i solstolen o slappa ett tag, så jag hängde på, o skönt var ju det. För precis som väntat var det helt tomt på folk där o vi kunde speed-shoppa i två timmar. Eller ja, det var hon som stod för det mesta shoppandet. Men jag fick iaf två välbehövliga koftor (välj 2 för 299kr på Cubus) samt en söt solhatt till J (denna gång i rätt storlek) och en härlig parasoll till alla framtida besök på stranden (rea 149kr på Lagerhaus). 

Snart ska vi försöka ta oss till mataffären för kylskåpet ekar tomt. O senare ikväll blir det me&i klädparty hos en jobbarkompis. Kram kram

And he is back! :)


Finfin lamaulltröja från Sydamerika.

Igår kom även farbror M tillbaka från den 3-månader långa sydamerikaresan. Han tyckte att J hade vuxit jätte mycket undertiden han varit iväg. En fin present till J hade han med sig, en tröja från Peru av lamaull. Såna gick visst alla runt med där. Dock verkar de vara lite småväxta kanske, för denna storlek skulle visst vara för 6mån - 1 år, men den är något tajt över magen redan. Hihi.

Ps. En till sak som hände igår var att J äntligen vände sig om från rygg till mage själv... typ. Hon låg redan på sidan, så det var väl egentligen bara en halv vändning, men det räknas ändå tycker jag. Hehe, ska ringa till bvc o rapportera. Haha nädå. :)

Lunch vid poolen


Ett av paren i föräldragruppen bor i det nybyggda bostadsområdet med en gemensam pool på gården.

Igår lunchdejtade vi mammor vid denna härliga pool. Åh vilken riktig "Melroce Place" dröm. Har alltid velat bo på ett ställe med gemensam pool på gården, så det var kul att se. Får väl bygga en pool själva nån gång i en avlägsen framtid, men det som fattas då är ju alla vänner som ska bo på samma ställe. Men de får väl helt enkelt komma o gästa oss på alla poolpartyn istället. :)

Efterklok


Här ligger hungriga o blodsockerlåga jag, brevid min älskade dotter o tänker så det knakar.

Att jag aldrig kan lära mig! Jag gör alltid samma misstag när jag får mina panikartade viktnedgångsryck. Det är att jag börjar strula o mixtra för mycket med maten istället för att ta det lugnt o fint o försöka få in motion i vardagen samt äta normal-hälsosamt i grunden. Allt eller inget tänket har ju hittills aldrig resulterat i något gott så varför försöker jag lura mig själv nu igen?

Ja jag vet att jag skrev att jag inte skulle börja äta för lite nu när jag fortfarande ammar, men så fort jag ens tänker tanken "minde kalorier" så får jag problem med att få ihop det riktigt med hur det ska fungera i verkligheten. Det blir lätt bara så att jag bara går runt hungrig i alla fall.

O största problemet då är att jag förvandlas till en sur-kärring med kort stubin o det vill jag ju verkligen inte. Speciellt nu under den bästa tiden i ens liv, när man får vara hemma o umgås med sin dotter. Det vill jag inte kasta bort en enda minut av. Dumt nog har man vägrat att lära sig av andras misstag - hur många gånger har man inte läst eller hört om detta redan - utan man måste ju prova själv o komma på att det visst var så som alla rådde en. Ja, suck så korkat. :-)

Men ok, nu gör jag ett nytt försök att vara efterklok. Nya planer: jag ska inte gå runt hungrig något mer! O inte ska jag slänga i mig dessa det-är-ändå-kört-mängder med pizza heller. Jag ska äta normalt och gå så mycket promenader m.m jag bara orkar. O detta ska jag göra med glatt humör, för jag inte riskerar att motionera på tom mage. Kanske självklart o enkelt, men det tar alltid lite tid innan jag kommer på det här - om och om igen.

Känner mig lugnare o gladare igen, nu när jag fått skriva av mig. Skit samma om det tar lång tid för kilona att försvinna, men jag är hellre glad o tjock än sur o smal. Ska försöka hitta en mer balanserad medelväg, så ni får önska mig lycka till det istället. :-) Kramar

En viss idiot till bartender

Vilka idioter det finns = http://www.aftonbladet.se/wendela/article12984002.ab

Jag blir grymt förbannad på människor som tror att de vet bäst och anser sig att ha rätt att agera översittare. Detta utan att ens ha någon fakta att basera sina åsikter på. O värst av allt, den ansvariga på Rival försvarar bartenderns beslut. Hur svårt kan det vara att förstå att två glas vin när man ammar INTE ÄR SAMMA SAK som två glas vin när man är gravid? Är hela Sverige somliga lobotomerade eller? Grr, nu går jag o lägger mig för jag känner mig pms'ig (utan pms) som blir arg för en tidningsartikel... jaja.

Uppdatering: Nu efter en natts sömn är jag inte lika bitsk som igår, men tycker fortfarande att det är anmärkningsvärt att Rivals ledning inte direkt ber om ursäkt för diskrimineringen som skett och tar avstånd från det bartendern gjort. Vad är annars alternativet, att bartendern utan grund får neka att servera blåögda, eller de över 170cm osv osv? Enda anledningen till att neka servering är väl om kunden är tydligt överförfriskad eller misstänks att den senare kommer sätta sig bakom ratten.

Jag kan gå med på att det kan finnas andra anledningar till att neka servering just om barn är med, vid ett mycket tidigare stadium av onykterhet än vanligt MEN då ska man inte skylla på amningen och är ju en helt annan diskussion som gäller isf både mammor och pappor (och absolut inte ang 1-2 glas vin, enligt mig)!

Fakta:
På livsmedelsverkets sida kan man ju själv se att den lilla alkoholmängden som kommer i bröstmjölken INTE är skadligt för barnet som ammas. (http://www.slv.se/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/ammande/?amp;epslanguage=sv samt http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article12986512.ab )

Alkoholmängden i bröstmjölken efter 1-2 glas vin rör sig om ca. 0,3 till 0,5 promille (= 0,03% till 0,05%) dvs typ som en tallrik fil. Alkohol i bröstmjölk är alltså inte samma sak som när man är gravid och delar blod med barnet, som då istället för promillen skulle få i sig lika många procent alkohol som man själv.

Ps. http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article12988575.ab


Testar att mobilblogga lite innan bussen g...

dsc00471 (MMS)

Testar att mobilblogga lite innan bussen går. Har lämnat in bilen på service och försöker få tiden att gå lite. Ha det så bra. Kram


Promenix


Skogspromenad med en touch av gult.

Idag slocknade J i vagnen innan jag ens hann börja gå några steg. Sen sov hon igenom hela promenaden. Joggingspåret har en hel del rejäla backar upp o ner o det är tur att hon numera sitter fast i en sele i sittdelen, för annars skulle jag vara rädd för att hon skulle kunna ramla ur vagnen i backarna som lutar så.

Nu är hon uppe igen o är helt nyvaken o gosig. Ska se om vi (på datorn) kan se på Äntligen Hemma & Arga Snickaren avsnittena som jag missat, innan nästa avsnitt av det sistnämda går på tv ikväll. Kram kram

Minus 2-4kg i maj?


Nyttigt som även är gott = avocado.

Det finns två saker som ger mig ångest för tillfället. Det ena är känslan av att inte ha pengar till "något" numera och det andra är min vikt...

Pengafrågan är dock något jag inte kan påverka så värst mycket mer än att leva snålt, o jag väljer ju att vara föräldraledig så länge som möjligt i utbyte istället, såå shoppingabstinensen ska inte få ta nån energi av mig bestämmer jag nu. Ska vara tacksam över att kunna vara hemma med J o njuta av det!

Men sen är det den här viktfrågan alltså. Har försökt att upprepa mantrat "jag är nöjd med mig själv och glad för den här kroppen som den är" länge nu. Och jag ÄR enormt glad över att den här kroppen gett mig min lilla dotter. Men samtidigt börjar jag bli jäkligt less på att känna mig sjabbig och stor. Kanske är det 6 månaders gränsen som spökar, att det inte känns som att man gått igenom en förlossning "nyss" längre. Vid det här laget hade jag hoppats på att vikten skulle varit i närheten av startvikten åtminstonde.

O jag vet, det tar ju säkert ofta runt ett år att gå ner ens gravidkilon. Man har ju hört 9 månader upp, tar 9 månader ner, osv osv. Meeen jag börjar ändå känna mig stressad, för att det inte händer nånting alls längre. Detta trots att jag inte ens tänker jämföra mig med andra superkvinnor som några veckor efter förlossningen nått sin starvikt.

Jag skulle nog inte vara lika stressad om det inte vore för att jag redan vägde ca 10kg mer än normalvikten för min längd, innan graviditeten. O sen utöver det gick jag då alltså upp 22kg under graviditeten. Av dessa kilon försvann 7kg under förlossningen & 7kg till under de första veckorna. Men 8 gravidkilon återstår alltså + de 10 övriga kilona som jag gärna vill bli av med.

Så nu när jag håller på att (försöka) trappa ner amningen så ska jag samtidigt trappa upp träningen och minska ner kaloriintaget lite. Inte för mycket så klart, men lagom så att det åtminstonde börjar gå åt rätt håll. Jag har bestämt mig, så önska mig lycka till. Puh huh. :)

Kl 05.23


Förvarnar S om att han behöver gå upp i tid för att hinna skrapa rutorna innan han åker till jobbet idag.

Vädret har tagit ett litet steg tillbaka inatt. Dock inte allt för stort, för nu (9.45) är det vita skimret redan borta. Men lite kyligt är det allt o vi fick se lite hagel igår t.o.m. eller som lilla Astrid sa "idag regnade det isbitar från himlen".

Hah, hur många lilla/lite/litet kom jag upp i där? Försöker jag minsann försköna lägesrapporten lite? Nåja, ordningen är iaf återställd, nu har vi det kallare här än vad somliga Australien-resenärer har. :)

Just nu - Arsenal


Inviger Arsenal matchdressen just nu. Sötis! :)


Underbara väder


Stadsparken i Örebro. Fre 29 April.

I fredags satt jag och de andra mammorna (& bebisarna) från föräldraruppen i stadsparken hela sköna eftermiddagen. Solen stekte på och väl hemma upptäckte jag att solskyddskräm hade varit smart. Får komma ihåg det nästa gång... o innan dess kanske skaffa fram en Aloe Vera växt som jag kan smörja in brännan med. Hade glömt bort hur mycket solen tar på våren.  J fick inviga sittdelen till vagnen idag oxå. Så stor liten hon är numera. :)

Ps. Åå vad skönt livet känns numera. Helt underbart att vara mammaledig!

Klippt


Från svintohår till en frisyr. Dock utan färgning, men det får duga. :)

I torsdags fick Katja umgås en stund med J på stan, medans jag fick mina slitna toppar bortklippta hos frisören. Så nu ser man lite mer ut som vettigt folk igen. En fräsh färg skulle ju sitta fint oxå, men det får bli ett framtida projekt det.  :)


RSS 2.0