9 månader


Slappar på en filt i Kumlabadet. Tack för lånet av bilden M. :)

Bättre sent än aldrig. Missade visst att ta ett 9-månaders foto jag. M hade iphonen framme i onsdags dock, så då fick vi ett kort från rätt dag trots allt. :D Spännande nya saker händer i hennes stora värld numera. Krypa framåt är easy peasy o att göra pruttljud med läpparna är kul. En framtand är på g och den irriterar, kliar o gör ont, så det gör henne rastlös. O mycket snurrar nog i huvudet av hela nyupptäckta krypförmågan, för hon vänder sig jätte ofta i sömnen nu o ställer sig i krypställning i sängen. Då får man snabbt vara framme o vända ner henne o stoppa in nappen i munnen innan hon hinner vakna.

Bildregn från de senaste veckorna


Seglingen


J's första segling på Vänern, 29 Juli 2011.

Vädret klarnade upp på morgonen, så vi kom ut på en liten tur trots allt. Precis lagom lång, för när vi kom tillbaka till hamnen så började regnet ösa ner. Har haft det trevligt o allting gick smidigt o bra med J på båten. Hon sov bra hela natten, o annars gillade hon att krypa o busa runt i ruffen. :)

Trevlig kväll på er. :-) Kram

dsc00855 (MMS)

Trevlig kväll på er. :-) Kram


Hade tänkt att segla en liten tur idag. Me...

dsc00846 (MMS)

Hade tänkt att segla en liten tur idag. Men det har börjat blåsa upp lite väl mycket för en tur med bebis, så vi blir kvar i hamnen. Mysigt det med. :-)


Videoblogg "jaja... papapapa"



J har börjat säga pappa nu, ibland tydligt o klart och ibland mer typ papapapa (som i videon). Men alltid med glad stämma. Till skillnad från när hon är trött o grinig och alltid upprepar nananannannna (det närmaste hon kommit att säga något som skulle kunna vara mamma). Sen säger hon forfarande dadda och hej. Dessutom har även titta tillkommit i jollret. Tror dock inte att hon är så värst medveten om vad hon säger, men det låter ju gulligt iaf. :)

Ser inte så ljust ut för tillfället


Blir det någon "Smålandsvillan: Villa Kalmar" för oss?

Vi har fått det jobbiga brevet på posten. Den som säger att vi inte får bygglov, pga att kommunalt VA saknas i området. Har nu 2 veckor på oss att yttra oss i ärendet. Suck. Har skrivit ned det jag anser om saken, men kan ju inte tänka mig att det kommer att påverka beslutet så värst mycket. Men isåfall kommer vi att överklaga till länsrätten och se vad de säger. Vårat enda hopp är att de gett bygglov till ett annat hus i området, trots avloppsproblemet, så det är ju helt sjukt om de ska kunna neka oss till att ordna samma tillfälliga avloppslösning (sluten tank) under perioden som området väntar på att det kommunala VA lösningen blir klar (tidigast 2013). Jaja, det får ordna sig på nåt sätt. Förr eller senare får vi ju bygga. Hoppas bara inte på allt för mycket senare.

Natt


Helt normal sovställning.

Här har vi en vanlig natt hemma hos oss. J sover o vi spelar Starcraft. Eller ja, internet strulade, så jag blev tillfälligt utkickad från spelet. Så nu passar jag på att blogga lite istället. Det här med att inte sitta uppe om nätterna har det alltså inte blivit nån ändring på än. Men det är ju semester, så vi får passa på att nörda medans vi kan. Klurar istället på vems tur det är att gå upp med J imorgon bitti? Hmm, tror att det är S tur faktiskt. Sovmorgon för mig alltså! :)

Kryper fram ur sitt skal


Vi hittade en söt sköldpadda i vardagsrummet häromdagen.

Idag är vi halvvägs in på S semester, och jag kan konstatera att vi egentligen inte har gjort nåt speciellt vettigt med tiden alls men att vi haft det rätt skönt de senaste två veckorna ändå.

Skulle dock vilja ha mer trädgårdsrensningslust, för det är ju superskönt där ute i friska luften, o jag/vi sitter egentligen alldedes för mycket inne vid datorn, speciellt på nätterna när J sover, o så blir vi rätt sega o trötta på dagen. Som nu, t.ex. :) Igår var det dock inte datorn som vi spenderade de sena timmarna med, utan vi hade en trevlig pokerkväll med vänner. 

Lite slappande känns välbehövligt just idag iaf, men jag ska helt klart förflytta mig utomhus snart. För det är ju såå mycket skönare att ligga ute på en filt, o läsa en bra bok, än att sega inomhus. Haj haj.

J på loppis. :-)

dsc00796 (MMS)

J på loppis. :-)


Ösk - Sarajevo. Heja svartvitt!

dsc00795 (MMS)

Ösk - Sarajevo. Heja svartvitt! Uppdatering: nu blir det säkert mål, för jag är på toa. ;)


Ett steg bak och två steg bak


Så arg man kan bli när det tar stopp o man inte kommer nånstans (bakåt) hur mycket man än kämpar.

Hon är rolig hon. Hon kryper fortfarande endast baklänges o alltid lika jobbigt när det kommer en vägg i vägen, eller varför inte en pappa. Dessutom har hon nu börjat ta några stappliga försök till steg när man håller hennes händer när hon står på golvet... o gissa åt vilket håll hon försöker gå! Jo, bakåt så klart! :D

Det är som Crille sa, att sen när man träffar J på stan om några år, så ser man direkt att det är hon för hon promenerar baklänges o ba "Tjena tjena". Hahaha.

Fler bilder från Katrinelund


Gladfisarna Sandra o J.

O till dig Sandra, så har du några av bilderna i större storlek [här], [här] & [här].

Badpremiär


Äntligen första doppet! :)

Vi åkte o badade till slut och skönt var det. Det var varmt i vattnet o varmt på land. J älskade att plaska och sparkade glatt med benen när man höll henne i vattnet. Det såg ut som att hon gärna ville simma iväg i full fart, så hon kommer nog verkligen trivas på babysimmet senare i höst. :D

Energi tack


Bilder från gårdagen.

Känner mig så mossig i skallen o seg seg seg, så jag får inte fram en enda vettig tanke. Inte bara idag, utan mest hela tiden känner jag mig trött. Därför inte så många inlägg på bloggen heller periodvis. Nu ska jag försöka ställa in mig mentalt på att packa ner nån slags matsäck o få iväg våra rumpor till en badstrand lite senare idag. Ett dopp i sjön kanske får en att piggna till något. Kram

Heja Sverige.

dsc00768 (MMS)

Heja Sverige.


Dra ut saker från hyllan


En av topp 10 favoritsysselsättningarna numera.

Här har J varit igång o sorterat spel i sin ordning (över hela vardagsrumsgolvet). O nu powernap'ar hon i vagnen en kortis, så hon orkar vara pigg & glad tills det är läggdags runt nio tiden (+/- 2 timmar sådär). Själva ska vi slänga fläskfilén på grillen strax och den ska avnjutas med ett glas ekologiskt rödvin till. Önskar er en trevlig fredagskväll. Kramar

Brädspel


Tokroligt och lagom långt sällskapsspel - Hotel.

Vi semesterslappar för fullt här hemma. Har fortfarande inte tagit något premiärdopp, men sällskapsspelen går heta här hos oss. Både med och utan gästspelare. :) Otroligt nog har S vunnit VARJE gång, och jag försöker få revanch för fullt. Hotel är ett av våra favoritspel, lite monopolaktigt, dock såå mycket roligare. Inte alls lika segt o tidskrävande, utan varje spelomgång går rätt snabbt o man hinner både retas och våndas mellan varven riktigt rejält. Och numera blir man inte lika arg som när man var yngre och somliga alltid lyckades köpa Presidentsviten genom fusk. ;)

Försiktig början av trädgårdsrensningen


Mina nya fina röda gummistövlar.

J väcker oss oftast vid 8 tiden på morgonen (efter en stunds tyst mumlande o lekande själv i spjälsängen) o då är det dags att ge henne morgongröt. Sedan sitter hon uppe o leker i ca 1 timma innan hon börjar klia sig i ögonen av återkommen trötthet. Redan framåt 9.30 brukar hon vilja sova lite förmiddagsvila i vagnen. Det brukar räcka med ett par varv runt huset innan hon somnar.

Själv kände jag mig rätt utvilad o pigg för en gångs skull, så när hon hade somnat drog jag på mig mina gummistövlar o började röja lite trädgården. Klippte av blommorna i stora busken (som blir bruna efter ett tag o tunga när det regnar) o rensade bort lupinresterna och minskade ner på busken vid gästhusväggen. Två fulla skottkärror körde jag bort, så lite finare ser det ut där ute nu  - trots att det i vår naturtomt egentligen endast är en droppe i havet, men en liten början iaf.

Barnjackor


Bildkollage från produktbilder. [Duffel, pris från 349kr] 

Kolla in dessa fina barnjackor från LaRedoute. Manchester och fina färger, kan det bli bättre? En sån kanske J ska få i höst sen. Men vilken färg är finast? Till den så måste hon ju även ha ett par matchande skor. Så fint! :)

Vi äter god pasta o en annan får nöja sig ...

dsc00739 (MMS)

Vi äter god pasta o en annan får nöja sig med att gnaga på ett paket pappersnäsdukar.


Fika


Hallonsorbet, jordgubbar o ekologisk gevalia.

Morm (S mormor/J's gammelmormor) kom över med fika till oss här på förmiddagen. Så trevligt! Nu efter fikat väntar vi på att J ska vakna från sin långa middagsvila, så att vi kan ge henne lunch o sen åka till Granngården och leta efter Klippo handgräsklippare till morm. Stora, viktiga, intressanta semesterplaner alltså. ;)

Slapparkväll


Tidsfördriv med PhotoScape.

Satt här o gjorde ingenting, eller jo, något, lekte med bildredigeringsprogrammet o funderade på hur man ska spendera denna najsiga söndagskväll nu när J sover gott i sin säng o S kollar på fotboll. Då föreslog S att jag skulle kunna spela online-poker som jag pratat om tidigare. O jaa just det, det var det jag ville göra. Hade bara glömt bort. Så nu har jag både hunnit spela bort nästan hela hundringen jag satte in o sen lyckats vinna tillbaka den. Läge för en liten +/-0 paus nu alltså. :)

Snart så


Snart förstår hon nog hur det ska gå till väga att krypa (framåt).

Det slutade regna till slut. Gårdagskvällen blev riktigt bastuvarm och mycket trevlig. Tänkta grillkvällen blev istället en pizzakväll :) men det var helt perfekt, för alla var vi så trötta o sega i hettan. 

Idag har det varit lite blåsigt men helt ok väder för att röja i morms trädgård efter grävmaskinen. J tittade på med stora ögon och försökte även rymma från filten då o då (hasandes bakåt).

Nu ska jag försöka förtränga dagens ÖSK resultat o hoppas på bättre tider för dem med snart. Bajs i byxan var det oxå. Pling pling.

Bokrecension - Borta bäst av Sara Kadefors


Borta bäst. Skriven av Sara Kadefors.

Har slukat en hel del böcker i sommar redan, och den nuvarande favoriten är denna lilla bok. Kort och gott är det en lättläst och härlig bok som jag kan rekommendera som gott sällskap till hängmattan eller solstolen:

Den handlar om Sylvia - kvinnan som av någon anledning lämnade allt en dag, och bor nu i sin älskade bil - på Ikeas parkering. Hennes designerkläder finns prydligt nedpackade i resväskorna och hon använder sig av Ikeas gratistoaletter och äter av deras salladsbuffé.

Hon är fri som en fågel, och behöver inte längre stressa eller leva efter andras regler. Hon betraktar hennes gamla liv utifrån nu. Känslorna är något bortdomnade, som att det inte är hon som gör det hon gör, eller säger det hon säger. Samtidigt är hon mer äkta än nånsin förr. Som att hon för första gången vågar se saker som de verkligen är. Tid har hon gott om, för att lära sig leva med det hon gjort för att hamna här.

Första dagen på semestern


Regn, regn, regn. O sista gången jag glömde att ta in torra tvätten inför natten.

Vilken premiär för semesterstarten. Hjälp vad mycket vatten det kan komma ner på en o samma gång. Det kommer säkert ta en vecka för tvätten att torka igen. Jag som trodde att jag hade lärt mig under Australien-året, att inte glömma tvätt ute. När det väl regnade där så kunde man få vänta en vecka innan det slutade ösa. Men jag hade glatt glömt. :) Men efter regn kommer sol. (Hoppas jag verkligen stämmer, för jag vill bada!) O nu ska jag busa lite med vår tjutande siren som vägrar att sova (för)middag. Hej hopp.


RSS 2.0