Snölyktorna


Fotograf: [Susanna Rosita]

Trevligt med några mildare dagar (= kramsnö), så att vi hann göra två snölyktor där ute. Nu har vädret nämligen vänt, och vi har uppåt -20 grader kallt, men jag klagar inte. Det är så härligt att snön inte smälter bort. Däremot behöver vi inte få så mycket mer snöfall, för det vore skönt att få en liten paus ifrån snöskottningen en stund. :D

Lake Cave


Fotograf: [Susanna Rosita]

I närheten av vingårdarna i Margaret River finns även denna vackra droppstensgrotta - Lake Cave. Det är en stor grotta med många fina stalaktiter och stalagmiter. I grottan finns även en sjö med otroligt klart vatten. Såå vackert och väldigt mäktigt att befinna sig långt nere i underjorden inne i detta naturens underverk!

Favoritvinet


Fotograf: [Susanna Rosita].

Det här är det godaste vinet jag någonsin druckit. Tyvärr tror jag inte att den går att få tag på i Sverige. Inte i systembolagets sortiment iallafall. Det är ett Australiensikt rödvin, som ska serveras kylskåpskall. Vi provsmakade den under vårat besök i vindistriktet Margaret River och vi köpte med oss två flaskor. Nu ångrar jag att vi inte köpte med oss fler. Men om ni får möjlighet att besöka västra sidan av Australien, så rekommenderar jag absolut ett besök på Adinferns vingård (i Margaret River).

Info om 2007 Shepherds Harmony vinet: A sweeter full bodied Cabernet (55% Cabernet Sauvignon, 45% Shiraz) presents aromas of ripe mixed red and black berries with a hint of lightness and bubblegum. The late picked grapes and non-intrusive tannins result in a silky smooth palate with a mixture of lush ripe red fruit leading to a lush light toffee/caramel finish, particularly when served chilled.

Vackert vinterväder


Fotograf: [Susanna Rosita].

Så här fint ser det ut utanför vår veranda. Jag är så glad att vi fått en riktig vinter utan nollgradesblask. Hoppas att det håller i sig ett tag till. Snart ska jag nog försöka mig på att göra ett par snölyktor där ute. Ha en fortsatt trevlig julafton! :)

Hoppas vi ses snart igen


Fotograf: [Susanna Rosita].

O så är man tillbaka på det norra halvklotet igen. Solen finns kvar i mina tankar och de härliga minnerna kommer alltid att finnas kvar. Trodde aldrig att ett år skulle räcka för att få känslan om att det är ens andra hem man lämnar bakom sig, men lite så känns det. Det har varit ett underbart år, mycket annorlunda på många sätt. Men så länge man lever kan man ju alltid kan se framemot nya drömmar och projekt. T.ex. så kommer jag definitivt besöka Australien igen någon gång i framtiden.


RSS 2.0