Servis

Servis 32-delar 

En annan sak som vi verkligen skulle behöva skaffa oss är en ny servis, för många av våra tallrikar är helt kantstötta och fula. Men det är en sån sak som vi hela tiden skjuter på. Vet inte vilken stil man vill att de ska ha. Dessa från Halens för 795kr (32-delar) är rätt fina. Men jag kan inte riktigt bestämma mig. Skadar ju inte att vänta lite till. :)

Ps. Gillar förresten Halens blogg-funktion på deras produkter. Alla onlineshoppar borde erbjuda en liknande delningsfunktion.

Att köpaNångång skulle vi behöva köpa ett till täcke till oss. Såg att Jysk har detta paket med täcke och kudde för endast 300kr just nu. Får väl klura på om man orkar åka iväg nu, eller vänta tills nästa gång de har rea igen. Hehe.


Bella notte

Inatt har det minsann blivit nattamning hela två gånger. Kanske sov hon alldedes för bra igår på dagen, mitt i lunchbuffé sorlet, så att hon inte kunde somna in så värst djupt under natten. Eller så beror det på temperaturen i sovrummet. Så fort det blir mildare ute så blir det lite för varmt av elementet. Men den är så knasig, går inte riktigt att justera värmen till lagom, utan den är antingen på (tokhet) eller av (iskall) trots att det finns en termostat på. Så jag drog av värmen vid ett-amningen för det var för varmt, men då vaknade hon igen vid halv fem o var istället lite kall om armarna (hon vägrar nämligen vänligt med bestämt att ha armarna under täcket).

Nu har hon somnat brevid mig i soffan med tummen i munnen och jag passar på att blogga lite. Senare ska jag ta tag i städning, tvättning och matlagning. Ohlala vilken hemmafrudag det blir idag alltså, men sånt behöver ju ibland fixas oxå. :)


SöndagHar haft en supermysig söndag, har bl.a. varit ute och ätit en väldigt god lunchbuffé. O nu väntar vi på att klockan ska bli åtta, för att glo på nästa avsnitt av Solsidan.

Nästa vecka har jag inga speciella planer igen, och det känns riktigt skönt. Kanske skulle man ta o börja med något nytt pyssel- eller syprojekt eller nåt. Ska iaf försöka få ihop lite blogginspiration och så mycket solstrålar som möjligt. (Vad det betyder vet jag ej, men något bra måste det ju vara.)

Äntligen glad igen

Ojoj vilket skrik-maraton vi haft här idag. Jag tog det mindre kloka beslutet att ta en dusch vid fel tidpunkt. Även fast hon bara gnällde lite grann med S medans jag var i duschen, så var skadan redan skedd. För när jag skyndade mig ut och skulle börja amma så började gallskriket.

Problemet med att vara så arg är ju att man inte kan sluta skrika ens en sekund för att äta istället. Maten kommer ju inte tillräckligt snabbt när man gått över gränsen till vrålhungrighet. Endast napppen hjälpte nu lite grann men problemet med den är ju att det inte kommer ut nå mat från den heller. Till slut återstod bara att värma ersättning o ge henne nappflaskan.

Då klunkade hon i sig 150ml på nolltid. Det räckte inte riktigt, men nu hade hon iaf lugnat ned sig så att jag kunde amma resten. Hungrig lien tjej alltså. Men nu är hon äntligen sitt vanliga glada jag igen. Puhh :)

Tema: Korall (H&M)Klänning 199:- \ Skor 399:- \ Väska 149:-

Ni som har bloglovin kan följa min blogg

Följ min blogg med bloglovin

Några planer ikväll?

Sitter här och klurar på vad ni andra gör denna lördagskväll jag menar fredagskväll (hallåå hjärnan är du dääär?). Nyss var jag supertrött (precis som jag har varit hela veckan) men har piggnat till lite och är så sjukt sugen på ett glas vin och lite tjejbabbel just nu. Men jag kommer bara fram till att mina vänner just nu består av gravida småbarnsmorsor eller allmänt buzy buzy tjejer... samt utflugna girls som bor på fel sida av jordklotet, fel land i norden och fel del av länet. Varfördårå?

Nej men då får jag underhålla mig själv istället. Tur det finns dataspel, hohoo... Installerar om Entropia Universe just nu. Ska se om de nyupptäckta planeterna är någe skoj (utöver orginalplaneten Calypso) och om jag kan få ihop några PED i spelet, som kan växlas in till riktiga pengar (10 PED i spelet = 1 US Dollar).

Ps. Igår var iaf bästaste Maria här o gosade lite med lillan. :)


3 månaderDen här dagen blev mysig och bra trots tårar vid vaccineringen. (Dagen till ära har hon passande nog tattoo bodyn på sig.) Det var skönt att ha med sig hennes gammel-mormor som sällskap till bvc så att gråtmilda jag hade någon att hålla i handen när hon skulle få sprutorna. ;)

Efteråt åkte vi hem och fikade lite och sedan slocknade jag i soffan ett par timmar med henne. Blev så trött när nervositeten över vaccineringen släppte. Vet inte varför jag var så nervös riktigt. Det var väl mest det att man inte vill att hon ska få ont, o oro över hur hon ska må efteråt. 

Hon verkar inte ha så mycket känningar av några biverkningar utöver lite orkeslöshet o något glansiga ögon o halvvarm panna. Hoppas hon blir helt kry tills imorgon. Lilla söta pluttan.

Nu ska vi försöka sova. Godnatt på er från töntiga morsan. Kram


Inte lätt det här

Suck vad svårt vissa saker ska vara då. Det här är såå typiskt mig.

Nu har jag ägnat över 1 timma på att prata i telefon med olika personer på landstinget för att reda ut om vi har rätt till en sjukresa eller anslutningsresa till närmaste hållplats.

Samtal #1:
Jag: Hej, jag har en kallelse till BVC för att min dotter ska vaccineras imorgon, och vi bor lite dumt till, för länsbussen går endast 4 gånger om dagen här, så jag undrar om vi är berättigade till en anslutningsresa till stadsbusshållplatsen?
Beställningscentralen: Ja, det beror på vilken tid det gäller.
Jag: Tiden på vårdcentralen är kl XX och vår buss går endast XX.
Beställningscentralen: Ett ögonblick, jag ska höra med trafikledningen. ... Tack för att du väntade. Tyvärr räknas inte besök till BVC som sjukresor, så ni är inte berättigade till en sjukresa.
Jag: Ja alltså egentligen var det en anslutningsresa till kollektivtrafiken jag var ute efter, för det står ju på kallelsen att om man åker buss till/från vårdcentralen så får man åka gratis om man visar kallelsen. Och eftersom vår buss inte går så ofta så tänkte jag om vi kunde få en anslutningsresa till stadsbussen istället, såsom det står i infobroshyren att man ska kunna få det.
Beställningscentralen: Ja alltså om ni hade varit berättigade till en sjukresa så hade ni fått åka taxi hela vägen, men nu är ni tyvärr inte berättigade.
Jag: Okej, tack ändå.

Jag ville inte riktigt ge upp än, för jag hittade ingen skriftlig info nånstans om att just såna här kallelser inte skulle gälla. Kändes så konstigt att den skulle gälla för att få åka buss gratis (som det uttryckligen står på kallelsen), men inte för anslutningen till bussen.

Text från broshyren "Sjukresor i Örebro läns landsting": Om du saknar buss- eller tågförbindelser till närmaste vårdgivare kan du få sjukresa med taxi eller egen bil. Du kan få kostnadsfri anslutningsresa med taxi eller med egen bil till buss eller tåg för fortsatt resa.

Samtal #2
Jag: Hej, jag pratade nyss med beställningscentralen bla bla bla
Landstingets sjukreseenhet: bla bla bla jo då, det räknas som barnsjukvård när du har en kallelse, och då är ni berättigade till sjukresa.

Samtal #3
Jag: Hej, bla bla bla och det visade sig att vi är berättigade till sjukresa.
Beställningscentralen: Okej, men då bokar jag in en hämtning till er imorgon. Kl XX är en bil ledig.
Jag: Okej, och då kommer jag hela vägen till vårdcentralen eller hur fungerar det?
Beställningscentralen: Ja precis, och ni betalar till 125kr till chauffören.
Jag: Okej, tack så mycket, hej då.

Kom på sen att jahopp, nu har jag helt plötsligt blivit inbokad till en sjukresa som kostar 125kr (dyrare än en taxi som skulle kosta ca. 80kr), när det enda jag ville var att på något sätt ta mig till stadsbusshållplatsen där jag faktiskt kan åka till vårdcentralen GRATIS med kallelsen. Med sjukresan så kommer jag ändå fram 1 timma före kallad tid, för man måste anpassa sig till när bilen är ledig.

Samtal #4
Jag: Hej, jag ringde alldedes nyss och bokade en sjukresa till mig och dottern, men jag känner att det gick lite snabbt där. För egentligen var jag ute efter en anslutningsresa till stadsbusshållplatsen, och inte en resa som är dyrare än taxi.
Beställningscentralen: Jaha, vadå, vart vill du.
Jag: Ja, alltså länsbussen går inte så ofta, så jag skulle vilja komma till stadsbussen ett par kilometer bort.
Beställningscentralen: Jamen hur kommer du därifrån?
Jag: Jag tar ju bussen. (???) 
Beställningscentralen: Okej, vart ska du åka ifrån då.
Jag: XX hållplatsen.
Beställningscentralen: Vi har ingen sån i vårat system.
Jag: Jag sitter precis och kollar på lanstrafiken.se och det är andra hållplatsen på linje X.
Beställningscentralen: Nej, finns ingen sån hållplats.
Jag: Nähe, men ta hållplatsen innan då... bla bla bla.

Ja ni ser... jag var trött i skallen redan när den här dagen började, och jag känner ju inte mig bättre nu exakt. Tristast är ändå deras ton mot en. Jag ringer egentligen bara för att kolla om hur det överhuvudtaget fungerar och om det finns möjlighet att få reshjälp, helst utan att behöva känna sig som en jubelidiot när man är klar.

Jag borde bara ha ringt en taxi istället.

Till råga på allt så har jag ju inte tänkt ut det här ordentligt ändå. Hur ska jag göra med bilbarnsstolen på bussen sen då? Hon är för tung att bäras på i stolen hela vägen fram o tillbaka. Så vagnen måste med, o då kommer jag verkligen få händerna fulla. Ringde S och beklagade mig och han tyckte jag bara skulle ringa mormor istället och fråga om hon skulle kunna skjutsa.

Hmm, jag får väl göra det då... o om hon inte kan så får jag väl åka iväg vid 5.30 o skjutsa S till jobbet så jag har bilen sen. Eller åka 2,5 timmar för tidigt till vårdcentralen med länsbussen. Eller ta vanliga taxin. Allt det är trots allt lättare än att släpa på både vagn o stol i taxi o buss.

Samtal #5
Jag: Hej, jag skulle vilja avbeställa [lång förklaring]
Beställningscentralen: Ja nu är den avbeställd.

Ja hej o hå, välkommen till trötta småbarnsmorsan utan hjärnceller världen.

Oroar mig för vaccineringenFint väder ute idag. :) Nu tänkte jag sätta mig och läsa en inredningstidning och sen äta lunch. So far so good.

Men jag sitter även och klurar på hur jag ska få ihop morgondagen. Jäkla skit att det går så få bussar här ute, imorgon måste vi ju ta oss till vårdcentralen på nåt sätt. Lillan ska få sin 3 månanders vaccination. Ush vad läskigt det känns med sprutor. Är så rädd för att hon ska få ont och bli febrig o ledsen efteråt. Blir helt tårögd när jag tänker på det. Vad fjantig man kan vara då, men det känns verkligen inte kul. Önskar att S kunde följa med, men någon av oss måste ju jobba såklart. Jaja...

Lisbeth Dahl rea i 5 dagarJag har verkligen börjat tycka om campadre sidan, där medlemmar får ta del av sänkta priser på utvalda varumärken, under korta tidsbegränsade perioder. Gillar att gå in på sidan och se vad de har för roliga produkter inne just nu, och tiden för kampanjerna som tickar neråt får det att klia extra mycket i fingrarna för en impulsshopperska som mig. :)

Har varit "duktig" dock och inte klickat hem nåt förutom ett par skitsnygga skor till sambon innan jul. Men jag fortsätter att fönstershoppa och följa kampanjerna lite då och då. Det är lite som Tradera, man vill gå in och kika på hur billigt man skulle kunna köpa något just nu. :)

Om någon av er andra gillar idén med att få fynda snygga saker, så gå in på campadre och bli medlemmar. Om ni använder denna länk (och nångång handlar något sen) så får jag en liten bonus och kanske kan få ihop pengar till någon av dessa söta saker från Lisbeth Dahl. Tänk att få lyxa till med en söt nack-kudde osv på nästa flygresa. Favoriten är nog ändå den översta rosa väskan, den skulle ju passa perfekt som sminkväska. :)


Inga planer dagenHar en liten yrvaken tjej i soffan här. Hon somnade om efter morgonamningen tidigare, så jag har haft lite tid över för att läsa bloggar o facebook m.m. Men nu säger hon att det är amningsdags igen, så jag får släppa datorn ifrån mig helt enkelt. Kramar


Om 3 månIdag har vi varit och lunchat med en mammaledig jobbarkompis och hennes fina Olivia. Hon är exakt 3mån och 1 dag äldre än vår plutt. Det känns ju jätte skumt att tänka på att för 3 månader sedan var hon i magen fortfarande, och om 3 månader kommer hon vara sådär stor; sitta i matstol och äta riktig mat, ojojoj, det är sjukt så fort bebisar utveklas. Helt galet!

Om 3 månader är det även dags för blommorna i trädgården att börja blomma ut. Det ska bli trevligt med vår. Men jag försöker att inte tänka för mycket på att längta framåt nu... vill njuta av varenda dag och nuet istället. Det är en sån underbar tid just nu. :)

Meen om man bortser ifrån att jag inte vill att tiden ska gå FÖR fort fram just nu, så längtar jag ändå lite till att göra såna typiska vår-aktiviteter som att t.ex. åka på en rundtur på olika lantliga inredningsaffärer och fika på på nåt mysigt ställe på vägen. :)

Tillbaka till nuet... dags att sova nu. Lillan sover redan så gott i lilla vaggan. Imorgon blir det en lugn dag här hemma, utan några extravaganta planer. Skönt! :)  Godnatt!

Hittade ännu mer superfina saker

Nämen, kolla... det här måste ju vara hur gosigt som helst... ser precis ut som en sån madrass som bebisar med gulsot får sova i på sjukhuset, o den älskade ju vår sötis när hon var nyfödd. Det var så hon lärde sig att sova ensam i en egen bädd:Oh, o den här supersnygga babysittern... ser också ut att vara jätte mysig:

Och sist men inte minst: EKOLOGISK babyschampo. Yeey!

Det fanns även fler ekologiska produkter såsom babylotion osv. Det skulle jag kunna tänka mig att investera i nån gång, när nuvarande lotions osv tar slut. Alla dessa fina saker finns på www.urbanliving.se .

Nattbabbel

Det blev ingen utgång för grabbarna, utan skräpmat här hemma (från McDonalds). Inte blev det heller någon stryktipsvinst eller V75-vinst, men väl 3 raka Starcraft vinster. :)

Har även suttit och filosoferat över livet och brainstormat idér på hur man blir rik, eller iallafall en sisodär 300'000kronor rikare. :)

Hittade en ny favoritshop på nätet oxå: www.urbanliving.se där de bla har riktigt snygga väggupphängda skötbord i flera olika färger. Varför hittar man detta nu när man redan köpt ett dyrt skötbord från Brio som tar väldigt mycket plats i badrummet? Men men, det är ju inte hela världen, vårat skötbord har ju massa förvaringsutrymme, så det är ju en klar fördel. Vi får in alla hennes kläder, alla blöjor + tillbehör och badbaljan, så jag ska ju inte klaga egentligen. :) Men fint var skötbordet dock:

 

Fröken misspepp

Man skulle ju kunna tro att det var lilla plutten som är misspepp, men neej, hon ligger o sover så skönt. Jag däremot känner mig riktigt misspepp helt plötsligt. Det var länge sen sist, så jag får väl stå ut med en stunds misspeppshet. Är nog hungern som spökar, så kanske löser sig det hela med en... ja, nåt ätbart... är för hungrig för att orka laga nåt dock. Så det blir lite svårt att lösa det här.

Där fick jag för att jag försökte vara duktig och inte köpte nån pizza när S gjorde det. En pizza hade ju mättat längre än tallriken risgrynsgröt som jag åt (för jag var så sugen på det). Skulle kunna laga tacos, men de där två i soffan ska nog ut ikväll till en sportbar o glo på... ja vad det nu var de skulle glo på... Så jag kan ju inte laga tacos till bara mig... det känns dumt. Så då sitter jag här o ruttnar ihop istället. Glad lördag på er med!


Uppdrag slutförtSådär då, nu har hon fått 8st bodys i storlek 62 (Tot 382kr, Klädjätten) och en babysitter (349kr, Babyproffsen). O så har jag beställt 3-pack pyjamas (166,80kr, ellos.se - med 20% rabattkod).

Då var barnbidraget (nästan) slut för den här gången :)

 

På tal om AustralienSaknar Australien o So&Sco som åkt tillbaka. Det var ett härligt år vi hade där.

Bäst av allt var nog att man kunde ta dagliga promenader på stranden. Så underbart. O trångt o härligt hade vi det i skåpbilen vi åkte runt i, det var mindre plats än våra nuvarande 40 kvm minsann. :D

Dit får vi åka igen o visa lilla plutten vad mamma o pappa sysslat med innan hon föddes.

Vill gärna åka dit flera gånger igen o gärna redan iår. Meen allt hänger på pengar som inte finns... speciellt med tanke på att vi snart vill börja bygga nytt hus, o behöver spara ihop pengar till handpenningen... Vart några pengar till något ska komma ifrån, det har jag ingen aning om. :)

PaketinnehålletFörresten, paketet var från hennes faster i Australien och innehöll den här jätte fina nallen. Jag önskar att mina ögon hade en inspelningsfunktion så att jag skulle kunna visa hennes min när nallen tittade fram. Jätte glad och faschinerad var hon. Så söt! :)

Solglasögon påVilket härligt väder det har varit idag. Blir så glad av att solen är framme. Har egentligen inget emot vintern, älskar att vi har fyra årstider. Det enda dock som kan vara jobbigt med vintern är mörkret och de månaderna man knappt ser solen, men nuu, nu börjar det kännas ljusare igen.

Ps. Vacker utan spackel gills inte riktigt när man har en sån jätte finne som har tagit över hakan, hehe.

Namnstatistik utan hennes namn

Sitter och går igenom SCB's nypublicerade namnstatistik för 2010 och upptäcker att hennes namn inte alls kommit med på listan över namn på nyfödda 2010 (i alfabetisk ordning), trots att hennes namn folkbokfördes under 2010.

Skumt...

Ahaa, läser igenom kriterierna för statistiken och ser att listan bara visar alla tilltalsnamn som getts till mer än tio flickor under något av åren 1998-2010 så det betyder alltså att hon är rätt ensam om att ha fått detta namn.


Paket från Australien


Hon har fått post. Ett stort paket från Australien. Vad kan det vara? :)


Uppdatering godnatt

Nu är hon uppe igen... lät som en brandbil där i sovrummet... auu auu auu! Så upp lite för att ammas en sista gång tänkte jag, för det brukar göra susen för sömnen, men nää... nu sitter hon i pappas famn o vägrar släppa blicken från tv'n där Arsenal spelar. Får ta o vända ryggen till tv'n så hon inte blir för pigg... eller hjärnskadad om man nu får tro vissa forskare, men några enstaka minuter här o där vågar jag mig på att inte stressa upp mig för...

Återigen dessa pekpinnar och varningar som antyder att vi föräldrar inte skulle kunna tänka själva... men sen är ifs forskningen gjord på och riktad till amerikanska familjer, där det onekligen verkar som att föräldrarna inte är riktigt kloka, med uppåt 30% som har tv på spädbarnets rum "för att lugna dem".

GodnattSängdags för lillan nu. Så söt i "I love milk" pyjamasen (från H&M).

Oh no, jag var för långsam


Jag la in detta 3-pack av ekologiska bodys i varukorgen på ellos.se för rea-priset 59.50kr, men när jag kom till kassan så hade den redan tagit slut. Äsh, där fick jag för jag var så långsam med att bestämma mig.

Filt över vagnöppningen?Ookej, nu måste jag få gnälla lite... vad tänker ni på när ni ser den här bilden? Vilken anledning tror ni jag har en filt över vagnöppningen ibland?

Jag läste nämligen i en frågespalt i en provtidning som skickades hem till oss nyblivna föräldrar om en kvinna som frågade ifall rekommendationerna om frisk luft ändrats på sistonde, för hon har sett så många som har filt över vagnöppningen. Svaret från experten är att hon också har "lagt märke till denna företeelse som verkar sprida sig." Sedan fortsätter hon med att hon "inte vet vad det beror på, men har antagit att föräldrarna vill låta barnet sova ifred eller skydda det från solens strålar och annan skadlig påverkan, till exempel avgaser." Men hon anser att det är viktigt att barnet när det är vaket kan se förälderns ansikte, trädtoppar o bla bla bla.

O jag har inga synpunkter om att det självklart är bra om barnet kan kika upp på himlen o trädtopparna när det är vaket osv, det jag däremot stör mig på är att det aldrig är nån som fattar anledningen till varför åtminstonde jag väljer att ha en filt över öppningen.

Är det verkligen bara jag som helt på eget initiativ kommit på att hmm, det är VINTER och KALLT ute... kanske ska jag skydda bebisen från att få in iskalla vindar eller snöfall rakt i ansiktet. Ibland måste man faktiskt gå ut (t.ex. på BVC besök) trots att det är -10 ute, eller snö som vräker ner. Så TADAA det är deeet jag är ute efter med filten, inget annat. O nu när det är varmare ute igen så får hon självklart kika på trätopparna de få sekunder det tar innan hon har tvärslocknat i vagnen av det sköna hoppiga skakandet på isklumpiga vägen. :D

Det går undanFoto efter första ombytet idag... sen dess har det bytts kläder två till gånger. Puhh, behöver kanske köpa några fler vardags-bodys till henne i nya storleken.

...och en babysitter behövs oxå. Går ju bra o slappa i bilbarnsstolen så länge, men lite mer självgung vore ju trevligt kanske. Får ta o fixa det snart.

Storleksbyte o blöjbyte

Idag sorterade jag bort storlek 56 och hon har för första gången på sig storlek 62 kläder nu. Stora tjejen. Har inte riktigt velat byta upp klädstorleken, för vill inte att det ska kännas som att hon växer så fort (växa är såklart super bra, men vart tog den lilla nyfödda bebisen vägen?). Men idag kände jag att det var dags (jag var redo, haha). O det är ju alltid kul att få en helt ny klädhög att välja kläder ur. :)

Behöver köpa nya vantar till henne dock. Hon kan ju inte använda sina små nyfödd-storleksvantar i all framtid heller. Tycker ellos.se är smidigt att beställa från, men äsh, nu håller de precis på att uppdatera hemsidan, så då måste jag klura på vilken sida jag ska beställa ifrån istället. Eller så kanske de hinner bli klara tills nästa gång jag hinner sitta vid datorn. Nu har nämligen lillan begärt uppmärksamheten (med två stora brak i blöjan). 

Mot sherwood skogen... jag menar skötbordet!
...sen ska jag se om jag kan få i mig lite mat för dagen oxå.

Kramar

Sånt som ger mig inspiration

Fina tavlor hos säljaren farouche på etsy.com


Fina tyger hos www.stoffochstil.se . Visst vill man ta fram symaskinen på en gång! :)

BlaskväderDet blev en liten promenad i is-slasket, men fick vända hemåt efter en kvart för jag blev för blöt om fötterna. Älskar mina kängor, men de är inte så bra i det här blöta vädret. Nästa vinter ska jag nog investera i ett par varma OCH vattentäta skor... samt en riktig dunjacka. :)

Billiga tvättlappar


Mitt bästa tips till småbarnsföräldrar just nu är: Ikeas tvättlappar "Krama" som kostar 29kr för ett 10-pack. Använder dem flitigt på skötbordet. Det är ju lättare att tvätta dem än att tvätta hela skötbordsunderlägget.


Ny design

Har pysslat lite med en ny design till bloggen idag. Får se om det ska bli ännu mer färg så småningom, men just nu får headern och färgtemat vara detta: 


Hade tröttnat på det förra gråa temat:
Tankar

Varför skulle man behöva dricka vatten när man inte är törstig? ...att om man känner törst så är det redan försent. Inte logiskt.

Kalorier hit o dit. Kalorier är ju energi, och vem vill inte ha energi. Energirika nötter, avocado, oliver m.m.

Äh o jag glömde bort min tredje tanke.

Nattfunderingar

Sitter i soffan, pigg som bara den efter eftermiddags sovandet tidigare idag. De andra sover som stockar båda två. På tv'n är Flight of the Phoenix på i bakgrunden. Jag klurar på bloggdesign men får inte ihop nåt vettigt. Har läst ikapp alla 180 olästa blogginlägg i min bloglovin lista, ätit upp sista smulorna ur chipsskålen (det är helg, då får man äta lite chips... men nästa gång ska jag se om jag kan hitta en sort utan glutamat) o skrivit grattis till en jobbarkompis på facebook som nu fått en liten Amanda. Ja, vad ska man pyssla med nu då?


Lördag med polaren

Har haft en lugn och skön lördag idag. Först hälsade vi på kompisen Tove som fyller 1 år. De två var så härliga ihop, men svårt att förstå att de är "lika gamla". De är ju 2010'or båda två. :)

Sen slocknade jag i sängen ett par timmar på eftermiddagen, och nu har jag suttit och städat lite i bloggen. Lagt till fler kategorier och så. Nu ska jag ta o amma lilla söta skrik-fia här. Kram


Före & efter bebis

Ang. förlossningsberättelser:
Före: Jag vill inte veta hur det gick för er, o ifall ni klarade det så jäkla bra... för bara för att ni pratar om nån slags inre kvinnlig råstyrka så betyder det inte att jag kommer att klara av det ändå. Vad vet ni, kanske är jag den första kvinnan utan råstyrka.
Efter: Nämen det gick ju bra det här, det blev aldrig så läskigt som jag trodde att det skulle bli. Nu är jag redo på att veta hur ni andra upplevt er förlossning. Nu när man vet att det kan vara en häftig och mysig upplevelse. Vem kunde trott det? Hehe.

Ang. gravid & baby/föräldratidningar
Före: Trist, orkar inte bry mig om hur andra gör o vad andra tycker o tänker. Så mycket hets om att göra lika.
Efter: Så länge jag slipper tjafsande idioter på föräldraforum som bara försöker få en att stressa och oroa sig i onödan, så är det numera mysigt att läsa om andra familjer och barn.

Ang. facebook-statusar som endast handlar om barnet
Före: Gaaah! Orka bry sig om vad era ungar gör eller inte gör.
Efter: Skriver fortfarande inte själv såna statusar... Det har jag bloggen till ;)

Edit: Nämen, kan man ana en lite mjukare sida som växt fram hos mig tro? But still me, not just a mum! :)


Stora tjejenIdag bytte vi upp till blöjstorlek 3. Hjälp, vart tar tiden vägen? Är hon redan så stor? Snart ska vi väl även sortera bort storlek 56 på kläderna och ta fram storlek 62. Storlekshoppen på 6cm känns mycket o jag vet inte hur lång hon kan tänkas vara. Senaste mätningen var hon 55cm, men det var ett par veckor sedan o det känns som att hon har växt så det knakar, för alla kläder stramar verkligen åt. Så det kan möjligtvis vara dags nu kanske.


Runsten att besöka

Upplands runinskrifter 142

Ang. det fornnordiska namnet vi valt till vår dotter, så kan det ju vara kul att besöka runstenen U142 vid Fällbro, Täby socken. Inskriften lyder i översättning: "Ingefast lät resa stenen och göra bron efter Jarlabanke sin fader och Joruns son, och Kettilö lät resa stenen efter sin man. Öpir ristade."
Källa/bild: Wikipedia

Ps. Om vi får en son nån gång, så har vi ju ett namn klart redan... Jarlabanke. Hahaha! Nää :D


Föräldragrupp

Idag hade vi återträff med föräldragruppen och lillan är verkligen expert på humörväxlingar, hehe. Ena stunden var hon superglad o skrattande försökte charma grannpojken (eller var det grannpappan?) o nästa stund tjurig då hon demonstrativt vägrade ha ögonkontakt med någon o så jollrande o sen även skrikande, o så forsatte det svänga mellan dessa.

Sötast var när hon började jollra för fullt när vi gick ett rundvarv för att berätta lite om hur allt gått så här i början - precis som att hon vill överrösta oss, eller kanske berätta sin version. :)

Det var iaf mysigt att träffa de andra föräldrarna och små bebisarna. Tidigare hade jag inte så värst höga förhoppningar om vad föräldragruppträffar skulle kunna ge mig, men efter förlossningen när hon kom till världen så känner jag mig glad över att jag gick på träffarna, för nu uppskattar jag verkligen att kunna träffa andra föräldralediga mammor lite då och då.

Nu är det snart dags att sova. Hon ligger i sin vagga, nyss ammad o förhoppningsvis somnar hon snart. Hon har blivit jätte duktig på att somna själv om kvällarna nu. O ända sedan nyårsdagen så har hon tydligt vänt dygnet rätt, så nu sover hon för det mesta hela 5-6 timmar på NATTEN. Blir lika förvånad varje gång jag tittar på klockan när hon ropar till för att få mat på morgonen. :)

Hallå där :)


Äntligen barnvagnspromenad igenPga. väder o annat så har det inte blivit några promenader för oss på ett bra tag nu, men idag trotsade vi is-halkan och gick en sväng. Inte i någon rask takt exakt, för det var helt omöjligt med tanke på väglaget, men lite frisk luft fick vi iallafall. Skönt. :)

Tur att inte alla har gravid/amningshjärnor :)

Ah, haha... förrns nu fattar jag hur baby storlekarna fungerar. Storlek 50 betyder 50cm lång bebis, o storlek 56 är 56cm lång bebis osv. Smidigt! Hahaha :D

Glutamat

Sitter o kollar på "Efter 10" på TV4 där de just nu diskuterar glutamat tillsatsen i många av våra livsmedel (även kallat E620-E625, fria obundna glutaminsyror eller jästextrakt). Det är en smakförstärkande tillsats, som finns i många varor och kan kopplas ihop med bl.a. migrän och fetma. Den påverkar bl.a. hjärnans förmåga att känna mättnad. Så för mig som gillar chips o använder buljongtärningar i det mesta får nog i mig en hel del glutamat. Dock påstår de att tillsatserna är testade och godkända och gränsvärderna är satta för en livstids konsumtion, så därför ska det inte vara någon fara, så länge man inte är överkänslig mot just dessa tillsatser. Men här i Sverige är 74 fler tillsatsämnen tillåtna än t.ex. i Australien, så man undrar ju va de tillsatserna ska ha för nytta för oss egentligen. Det tål att tänkas på.

På tal om spel

Åååh, ser man på. Även Portal får en uppföljare. Nice!Morgon

Har en pigg liten tjej här framför mig i vaggan. Hon jollrar, skrattar o verkar minsann inte vilja sova lite till som mamma vill. (Ibland lyckas vi somna om efter morgon-amningen till kl 9-10 iaf). Men då är det väl dags att gå upp nu alltså. Kram

Spelnörderi nörderaJag är lite av en spelnörd, men inte så mycket på det typiskt grabbiga besatta sättet, utan mer på hobbynivå. Hahah. Egentligen betyder det bara att jag helt enkelt inte har tålamod nog för att försöka vara bäst på något, utan är som bäst en medelmåtta. Vissa av mina spel har jag inte ens spelat klart, men hade kul så länge motivationen fanns där.

Så vet ni vad vi ganska ofta pysslar med här hemma medans lillan sover på kvällarna?

Jo, vi spelar Starcraft 2. Har faktiskt spelat det regelbundet här hemma ända sen releasen i somras. Så det började redan under graviditeten o är fortfarande roligt att spela, just för att vi spelar det tillsammans S o jag... ibland med några fler vänner. Vi i ett lag mot andra över nätet. Den enda det är synd om i det här fallet är väl min sambo som nog snart ger upp hoppet om att jag nånsin ska bli lika bra på spelet som han är. Jag är lite av ett hopplöst fall men hoppas att jag ska få vara med i hans lag i ett bra tag till trots allt. :)

Mina fem favoriter är:
Starcraft 2 [PC]
Little Big Planet [PS3]
Fiesta [Onlinespel]
Portal [PC]
Heroes of Might and Magic [PC]

Bubblare:
Sims [PC/PS3]
Kingdom Hearts [PS3]
Final Fantasy [PS3]
Super Mario [Nintendo]
Second Life [Onlinespel]
Entropia Universe [Onlinespel]
Settlers [PC]

Nästa spelrelease som vi väntar på är Little Big Planet 2 som kommer den 19'e. Yeeey! Så underbart mysigt spel som man spelar ihop för att klara av banorna. Kan verkligen rekommendera den, även till er som inte är spelnördar. :)

Två händer är en för lite

Tre armar skulle vara alldedes lagom... då skulle man kunna hålla henne med en, hålla in nappen med en o klappa henne på ryggen så hon somnar, med en. Eller hålla henne i badbaljan med en, o tvätta henne med en o klia sig själv på ryggen med en. Eller helt enkelt hålla henne med en o ha två händer över till nåt helt annat. :)
Allt detta går ju att göra med med två händer, med det vore ju smidigt att ha tre tycker jag. :)


♥♥♥Bild från i torsdags.

Man är ju inte ensam

Sitter bara o myser med lilla älsklingen just nu. Hon har somnat i min famn efter lite magtrubbel. Stackars liten, hennes första "ord" har varit au auu som hon säger som för att sammanfatta skriket, när hon slutar spänna hela kroppen o kan slappna av lite till slut. Som tur är har hon inte ont i magen så jätte ofta, utan är för det mesta glad o mår bra, men ibland får hon det lite kämpigt med gaserna.

Det är märkligt vad ofta man kommer på sig själv med att tänka på bajsande numera... och inte bara tänka tyst för sig själv, utan det kommer ut små bajshistorier ur min mun jämt. Tror inte att omgivningen uppskattar att få veta hur mycket hon bajsat idag, lika mycket som jag gillar att berätta, haha. Men om några timmar kommer iallafall S hem från jobbet o då får jag en intresserad lyssnare iallafall, han är ju lika fast i babybubblan som jag -  som tur är. :)

SmörgåstårtaSmörgårstårtan blev god... :)

Baka baka kaka

Jag är en riktig blogg-periodare. Vissa dagar har man jätte mycket lust o inspiration till att blogga, o vissa dagar orkar man inte ens sätta på datorn. Det kanske inte är så dåligt iförsig, men om jag fick välja så skulle jag vilja ha motivation och inspiration varje dag till att blogga iallafall lite mer regelbundet. För det är ju så kul, när det är kul! :)

Idag känner jag mig som en riktig bull-mamma. Imorgon kommer nämligen sambons familj till oss så jag håller på att laga smörgåstårta och cupcakes inför deras besök. Har fått de tråkigaste delen av smörgåstårtan gjord, nämligen själva fyllningen till varje lager. De ligger i varsin bunke i kylen o väntar på att jag ska fortsätta. Så nu är det bara att smeta ihop allt på brödskivorna o sen är botten klar. Garneringen är roligast, det gör jag nog imorgon innan de kommer. Skönt med en liten mini-helg imorgon, då alla är lediga.

Nä nu ska jag fortsätta, så jag får lite mer gjort innan sötisen vaknar.

RSS 2.0