Lugn i stormen

Sammanfattningen av helgen kan beskrivas med så mysigt & trevligt med härligt sällskap, mycket god mat, & skoj i relaxen som omväxling till allt det juliga. O sen superstorm med natt utan ström och hjärtat i halsgropen. Men huset står kvar o vi med, tur det!

3,5 dagar kvar att jobba för S, gissningsvis ca 30 min kvar att sova middag för J. Jag laddar upp energi för att röja undan lite, men gissningsvis hinner jag inte så långt innan hon vaknar. Känns lockande att skjuta upp städningen till efter nyår då vi båda är lediga några dagar istället. Tål att funderas på, haha.

Ps. Inga egna promenader för J än, hon låter sig inte bli övertalad inte. Hon bestämmer minsann själv när det ska vara dags för det, punkt slut.


Jaha, och nu då?

Inte lätt att veta vad morsan tänkt att jag ska göra nu. O varför springer hon runt o rullar av snön från gräsmattan, till stora bollar som hon sätter uppe på varandra? Det är väl finare om snön är kvar på marken? Knasboll.


Liten önskan

Om det är någon där ute som fortfarande klutar på om J önskar sig något speciellt, så kan jag tipsa om att en Pettson och Findus pekbok i papp säkert skulle bli uppskattat. Den innehåller ju så många roliga detaljer att upptäcka.


Upp för kanan

Idag var jag och J på stan en sväng. Åt lunch på creperiet där de har en stor lekhage, och därifrån fick jag till slut släpa ut vildingen. Haha, hon verkligen ÄLSKAR ruschbanor. Man skulle kunna tycka att hon borde först lära sig att GÅ innan hon envisas med att klättra som en galning - men upp på ruschbanan ska hon till varje pris, o från fel håll dessutom. Likadant är det på öppna förskolan, där får man dock jaga henne ännu mer med tanke på att det är fullt med andra barn där som är i vägen för henne, hehe.


O lite till

Trallalaa. Har ingen fantasi, så det får bli en liten snöbild bara och inget vettigt att säga. Ser framemot dagar med energi och kreativitet, när det nu drabbar mig här näst. :) Kram


Lite snö

Svårt att tro att snön blir kvar till på julafton, men vi får väl se. Vore ju trevligt.


Jahaa, är det såå man ska göra

Hihi, Tove och J trivs ihop. Och när Tove hade åkt hem så hade J såklart lärt sig nytt bus av henne. :)


Jullunch

Då har J varit på sitt andra julbord i sitt liv hittils. Dock det första där hon fått mumsa i sig den goda maten. (Förra året blev det ju bara flytande föda för lillen.) Men det verkade vara poppis, o godast var oliverna. Själv gillade jag nog ägghalvorna, julskinkan och blåbärspajen bäst. :)


Finfint

Här är busfia i farten efter middagssovningen, med fin frisyr o allt. Lite kalla fossingar har hon, får komma på nåt varmare på fötterna än de fina fårskinnstossorna hon flitigt använt i vagnen hittills.

Ute ligger snön kvar på marken än. Fint! Hoppas bara på att inte någon snöstorm når upp till våra trakter imorgon när vi ska till Arlanda o tillbaka. Ska bli såå härligt att få hem Sofie en stund från Down Under. :)


Nu kommer snön

Då så, nu var det dags. Stora flingor öser ner från himlen. Mysigt för mig som kan krypa upp i soffan under en filt en stund, mindre mysigt för vissa som jobbar utomhus.

Men nu när det ändå kommer snö, så hoppas jag på tillräckligt mycket (och tillräckligt oblaskigt) så att man kan gå ut o leka i snön med J. Skulle behöva inhandla en pulka till henne också.

Just nu sover hon dock middag ute i vagnen. Hon var så trött så hon somnade redan i hallen så fort jag la ner henne.

Så vi får se vad vi hittar på sen när hon vaknar. Kramar


Ingen snö, men burr så kallt

Nu är det inte många veckor kvar av mammaledigheten, och det känns lite sentimentalt vissa stunder. Det har varit såå mysigt och härligt att få vara hemma med J det här året. Sen blir det ju S som får pyssla med det om dagarna. Men det känns bra att de ska få tid att busa o bara vara de med. :) Ska ändå bli rätt kul att jobba igen... på ett nytt jobb o allt. :)

Den här mammalediga-dagen var vi först på avslutningen av småbarnssången för denna "termin". J fick ett fint diplom o allt. :) Hon känner sig verkligen hemma där nuförtiden, rymmer direkt iväg från mig o ska klappa bebisar, sno nappar, krypa och klättra... allt förutom att sitta still hos mamma och sjunga sånger. Om det inte sätts på riktig musik på stereon, då sätter hon sig och gungar och dansar förstås.  Och trumma på trumman eller skaka på maracasen är rätt roligt det med.

Efter det tog vi en busstur till gammelmormor och tog en fika. Dock sov hon bort hela besöket (J alltså, inte gammelmormor), men jag hade trevligt iaf, haha. O nu är vi hemma, med fullt ös på el-elementet och några tända ljus, så snart är vi nog upptinade.

Så, nu ska jag fortsätta bråka med J om tv fjärkontrollen, hahah. Önskar er en trevlig kväll från minipepparkakshuset! Kram


Somnat

Så här somnar J oftast om kvällarna, på en kudde i min famn. Först välling, sen i med nappen, virvla virvla virvla med fingret i håret i sen få tunga ögonlock o zzz... Gonatt!


RSS 2.0