Redan 2 år

 
Här har vi lilla nyblivna 2-åringen, lekandes med sitt nya dockhus. Och haha, det är alltså inget jätte hus, det är bara vinkeln som får det att se ut så. Ett vanligt minihus, för minidockor. En första variant som får duga tills jag får tid och energi nog att bygga ett eget dockhus som jag alltid velat göra.
 
I den här åldern uppskattar hon nog ändå denna variant mer, precis i lagom storlek, och lagom storlek på dockorna och möblerna. En klar favorit bevisligen, för numera hittar vi henne ofta i sitt rum pysslandes med den. Och det har inte hänt ofta förr, att hon frivilligt lekt så långa stunder utan vårat sällskap.  
 
Har varit så dålig på blogguppdateringen på sistonde och även med all typ av dokumentering av vad som händer i stora lilla tjejens liv. Att det ska vara så svårt att skriva ner några rader då och då, för att lättare komma ihåg detaljer som annars så lätt flyter ihop till en enda röra i minnet.
 
Men ok, bättre sent än aldrig. Fram till ett par veckor sedan så har hennes ordförråd främst bestått av mamma, pappa, hej då, tack och anka. Hon håller kunskapen hårt inom sig helt enkelt. Hon förstår ju närmast allt man säger till henne, men hon är lite svårflörtad om att försöka locka fram orden ur hennes mun. Nu på sista tiden har hon utökat ordförrådet något, och det känns som att hon har kommit på att det är rätt roligt att försöka prata själv. Mycket kaka och tårta har vi helt plötsligt fått höra, och hen del nya ord lite då och då. Så nu börjar det lossna mer med pratet, och det är ju superkul. Längtar efter att få höra mer om vad hon har på hjärtat. :)
 
Hon verkar även tycka det är roligare att kombinera två ord, än att bara säga ett. Har nämligen inte så ofta fått höra "katt" från henne, men däremot är "Katja Katt" jätte roligt att säga (ur barnprogrammet). Och "hemma mamma" verkar också vara ett favorituttryck (kanske ett bevis för att jag varit tok för mycket sjuk hemma från jobbet på sistonde, jäkla envisa förkylning som vägrar att ge sig).
 
Sen kan hon alla karaktärerna från Babblarna också. Hon håller tok koll på vem som är baba och vem som är bibi och dada osv.
 
Hon gillar bokstäver också väldigt mycket. Ofta får vi uttala bokstäver ur böcker istället för att läsa hela texten, medans hon pekar på varje bokstav. Hon rättar minsann en direkt om man råkar säga fel med ett ne-e. Hon kan själv peka ut åtminstonde A, K, L, J, H och S klockrent på sin lek-laptop, och kan urkilja ganska bra mellan skrivna orden mamma, pappa, hennes namn och Arsenal (hmm, undrar varför, hehe).
 
Ja det var lite om vad som hänt på sistonde. Nu ska jag försöka krypa ut ur filten i soffan och pallra mig till Apoteket. Måste köpa alvedon, för enlígt vårdcentralen så bör jag ta en Alvedon och en Ipren var 8'e timma (samt nässpräy) för att motverka bihåleinflammation. Hade ingen aning om att Alvedon+Ipren i kombination hjälper till med det.
 
Kram kram från hostiga och kraxande mig
 

Kommentarer
Postat av: Katja

Vad kul :) och det där dockskåpet hänger nog med länge. Greta fick en likadan när hon fyllde två år och fortfarande, 1,5 år senare, så leker hon med det då och då. Nu får det dock lite nya användningsområden dock, som tex hem till alla barbie-barn. :)

Vad duktig hon är på att läsa bokstäver och sånt. Måste tipsa dig om korten som finns. det är röda kort med ett ord på . man ska visa det och säga ordet, till barnet. POängen är att barnen lär sig känna igen orden och lär sig på det sättet att läsa lättare. (man ska alltså inte ljuda orden bokstav för bokstav utan bara läsa upp dem)
Testa..kanske vore något för lässugna lilla damen :)

2012-11-03 @ 10:33:52
URL: http://designoholics.blogg.se
Postat av: sofie tyresgard

Ah vad roligt att lasa en uppdatering! Vi maste skypa snart=)

2012-11-07 @ 06:39:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0