Höst/vinterkläder till barn


Kollage: Bilder lånade från http://www.polarnopyret.se/, http://www.gneis.se/ och http://www.tretorn.com/
 
Fick ett ryck och bestämde mig för att ta tag i höst/vinter garderoben till J igår. Eftersom hon typ endast haft begagnade ytterkläder till nu så har jag varit rätt obekant med alla dessa varianter som erbjuds i affärerna.
 
Skaloverall, overall, regnkläder, m.m m.m. Finns ju hur mycket som helst att välja mellan... och vad är skillnaden på alla beteckningar?
 
Började därför med att forska i ytterplaggsdjungeln och vad som skulle kunna vara bra att skaffa till henne i samband med dagisstart. Till min hjälp hade jag alla erfarna mammor i me&i gruppen på facebook och oj vad mycket klokare jag känner mig nu.
 
Jag kom fram till att det nog är väl investerade pengar att välja plagg som håller henne varm och torr under hela höst/vintersäsongen, och därav är det bättre att lägga lite extra pengar på att hitta rätt plagg, än att chansa och köpa budgetalternativ med sämre vattentäthet och andningsfunktion.
 
Jag bestämde mig till slut för att köpa skaljacka och skalbyxa (som är mer vattentäta än gallonbyxor, och samtidigt andas och inte gör barnet kallsvettigt) samt värmande fleecejacka som komplement (lager på lager) som hon får använda nu på hösten (och nästa vår - om hon inte exploderar i längd). Samt en varm, vattentät vinteroverall som även den andas, till vintern. Valde skalkläderna och fleecejackan från PoP och vinteroverallen från gneis.se (vars overall verkar enormt bra i vattentäthet och andningsförmåga "vattenpelare på 20 000 mm och en andning på 20 000 gr/m2/24h" - för som jag förstått det så är allt mellan 4000 och 10000 bra, och då måste ju denna overall vara enormt bra).
 
Dessutom lyckades jag fynda fodrade gummistövlar från Tretorn för 199kr (inkl frakt) på bästa shoppingklubben (med tidsbegränsade erbjudaden) Camparde.se
 
Känner mig nöjd med mina val, och väntar jag med spänning på att paketen ska komma med posten. :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Katja

Det låter ju bra. Hade skaloverall till Astrid från POP (som tyvärr blev stulen på dagis) men den var helt outstanding. Verkligen perfekt vår och höst.
Om du tänkt köpa regnställ iallafall kan jag tipsa om billiga set på textilkompaniet. Jag köpte till greta en regnhatt, jacka och byxor för 220 kr totalt.

Inköpen när det gäller ytterkläder brukar bestå av skalkläder, regnkläder, fleecejacka, termo-leggings, vinteroverall, höst/vårskor, vinterskor, vantar, tunna vantar, tunn mössa, varm mössa, en "krage" som värmer (istället för halsduk) reflexväst, gummistövlar.

...var glad över att ni bara har ett barn ;)

2012-09-02 @ 23:44:02
URL: http://designoholics.blogg.se
Postat av: Malinda

Oj, jag anade inte att kläder hade såna begrepp över huvud taget. Tänkte att regnkläder och overaller bara var synonymer... hm. :)
Förlåt för ett väldigt sent svar, förresten... Nej, jag har inte haft någon lust alls att skriva på - tja, hela sommaren. Det är konstigt, ibland är man på ett riktigt skrivhumör och skriver och fotar varje dag. Andra dagar vill man bara, för att citera musiken i lurarna just nu, "slow down".
Det är bra med oss. Skolstart har varit lite pirrigt bara, och "nä-det-är-fortfarande-sommar"-känslan har inte riktigt velat ge med sig förrän nu. ;)

Hoppas ni har det bra, och varma hälsningar till allihop!

2012-09-09 @ 22:11:41
URL: http://allbyme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0