Varning om Mässlingen

Fick information från BVC idag att de nu går ut med rådet att inte resa utomlands med ovaccinerade barn (för mässlingen). För just nu pågår en mycket utbredd mässlingsepidemi i Europa. Danmark nämde hon specifikt, men det pågår i många andra länder med.

Så om man har en inplanerad resa så ska man se till att barnet vaccineras först (normalt vaccineras barn vid 18 månaders ålder). Dock kan ej barn under 9 månader vaccineras för det, för oss med små bebisar är rådet att stanna hemma.

Mässlingen är mycket smittosamt (smittar via luften) och kan vara allvarligt, så vi skippar definitivt den tänkta Danmarksresan. Ang Estland (tänkt kryssning) får vi känna av lite längre fram, för det verkar inte vara så utbrett där i dagsläget iaf.

http://www.smittskyddsinstitutet.se/nyhetsarkiv/2011/se-over-ditt-vaccinationsskydd-mot-massling-vid-utlandsresa/
http://www.beredd.se/2011/04/03/storre-utbrott-av-masslingen-i-europa/
https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/Webbnyheter/2011/3/Europaresan-kan-krava-masslingvaccin/
http://www.capiovardcentral.se/Goteborg/Savedalen/Nyheter/Okat-antal-fall-av-massling-i-europa/

Kommentarer
Postat av: Julia

Ja, det är en färdig blandning och den var lika populär idag också. Lite oklart dock vad det är för typ av yoghurt som håller sig i en glasburk i rumstemperatur i flera månader men det står iaf att det är det på förpackningen... Nu har jag köpt på mig typ 5 burkar för att alltid har något som jag vet uppskattas.



Intressant det där med mässling, eller inte intressant kanske men bra att veta. Vi har just funderat på en liten kryssning över till typ Riga så då är det bäst man kollar innan då och Danmark kan vi ju sluta fundera på. Dessutom läste jag att det bara var typ 3 länder i världen just nu som är dyrare (för svenskar) än sverige varav danmark var ett så det är ju ytterligare en anledning att skippa resa just dit.



Kram

2011-06-16 @ 17:29:07
URL: http://logikenligtjulia.blogg.se/
Postat av: Johanna

Konstigt att vi inte har fått höra nåt från BVC här, och det har ju inte stått i nån tidning heller (vad jag vet). Plus att jag har varit hos Barnmorskan flera flera gånger senaste tiden och då har våran Danmarksresa (som vi nu har kommit hem från och alla är friska och glada) dykt upp av olika anledningar, då borde ju hon (vilket är 3 olika!) ha sagt något, jag tycker väl att de borde ha lite koll på sånt som sägs i medicinvärlden även om de inte jobbar med just området BVC.

2011-06-26 @ 12:07:17
Postat av: Lovisa Persson

Goddag! vad rolig dina inlägg verkar vara. lär med all säkerhet läsa på din blogg lite mer. :) Hoppas du har en rolig dag (:

2011-07-01 @ 11:30:17
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0