Konst(iga) Örebro :)


En liten del av Open Art konsten i Örebro.

Har turistat lite i vår egen stad och fotat lite av årets Open Art konst som finns utställd lite här o var. Ganska roliga idér vissa av dem, haha. Tycker att ni ska komma hit o kika, ni som inte bor här. :D

Vad finns det mer att göra här, förutom att kika på knasig konst (och för turister självklart kolla utsikten från Svampen, bada i Gustavsvik samt kolla på ÖSK på Behrn Arena)? Jo, man kan ta en kaffe vid Naturens Hus - eller ta sjövägen med "räkbåten" - och sedan ta en drink på Harrys (eller Strömpis) uteservering och äta middag på Lilla Örebro. Det var det jag kom på så där rent spontant. Nån som vill joina mig? :)

Önska kostar ingenting :)


Bildkollage från produktbilder.

Köpställen:
IKEA 365+ skål, ljustukos [39kr på IKEA]
Solvinden solcellsslinga, 8 klot [199kr på IKEA]
Laptopväska från Pip Studio [rea 775kr hos Broarne] 
Siri Top [199kr på Gina tricot]
Bok "Mitt nya jag" av Sophie Kinsella [43kr hos Bokus]
Bok "Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors [39kr hos Bokus]
Bok "50 genvägar till fettförbränning" av Fredrik Paulún [159kr hos Bokus]
Sällskapsspel "Med andra ord" [298kr hos worldofboardgames]
Sällskapsspel "Brainstorm" [265kr hos woarldofboardgames]

Uppdatering: La till Gummistövlar storlek 38 [249kr på Skopunkten] på önskelistan.
Uppdatering 2: Tog bort stövlarna från listan igen, för jag köpte ett par röda Tretorn gummistövlar på Granngården istället, för 300kr (50% rea). :-)

Vi i sommarvärmen


Gladtösen inviger nya nappen.

Vilka härliga dagar vi haft. Så varmt, men det går bra när man klär sig svalt o slappar i skuggan. En pool skulle verkligen vara lyxigt när det är sånt här väder, men det går ju bra att svalka sig i vattenslangen istället. :) Nu väntar vi mest på att de återstående dagarna av veckan ska passera, så att S får börja sin semester. Kanske man kan komma iväg till en badstrand då. Ta det där första doppet som jag tjatat så länge på nu. Längtar! :D Kram kram

8 månader


Full fart & spralligt ska det va i matstolen med.

Nu har hon blivit ännu spralligare i kroppen o pratgladare än förr. Favoritordet var tidigare nåt som precis lät som hej, men nu är det vanligare med dadda. Vi vet ej om hon är engelskspråkig hon, eller vad hon försöker säga, men det blir nog bra det med till slut. :D

Hon lägger sig gärna på mage från sittande ställning och "kryper" baklänges genom att putta på med händerna och hasa iväg kroppen. I stort sett är hon är så otroligt glad nästan jämt, så att man knappt vågar berätta om hur snäll hon är, vår lilla J. Just nu är livet väldigt gött att leva helt enkelt. O i juli ska S ha semester från jobbet också, så det kommer vara skönt att vara hemma alla tre igen ett tag. Kram kram

Andra tanden


Andra tanden tittade fram igår, två dagar före 8 månadersdagen.

Temperamentet har verkligen visat sig de senaste dagarna. Det är andra tandsprickningen som gett henne en rejäl humör(svängnings)boost.  Men nu verkar värken ge sig lite, för igår tittade den äntligen fram. Och se där, jag lyckades få de små tänderna på bild också (med hjälp av några rundor Imse vimse spindel o Hämä hämä häkki sjungande).

Hej ljusa sommarnatten


Älskar vårat nya partytält.

Har haft en mycket trevlig kväll med favorit i repris gänget och vi har kunnat njuta av det härliga svenska midsommarvädret (omväxlande regn och sol) utomhus hela kvällen, tack vare tältet. Hoppas ni haft en trevlig kväll med. Nu säger vi godnatt från oss. Kramar

En som är pigg i den här familjen. Gissa v...

dsc00709 (MMS)

En som är pigg i den här familjen. Gissa vem? Från fem-tiden o framåt så där. Pratglad oxå. Men söt är hon ändå.


Förberedelser inför midsommar


Bilder från: Ica.se - Kristianopels midsommartårta & rabarber- och fläderdrink

Nu har vi shoppat all mat för midsommar o jag känner mig toknöjd över dagens inköp. Vi lyckades hålla oss på runt 120kr/pers o det är sjukt bra med tanke på att vi i vårat sällskap annars lider av frosseriköpbeteende när det gäller beräkning av matmängd i affären inför gruppmiddagar.

Imorgon ska jag förbereda delar av tårtan och hoppas på succé. Den ser otroligt god ut iallafall. Glömde dock citronmelissblad, så det får vi klara oss utan. Som välkomstdrink blir det läskande rabarber och fläder. :)

Här lufsar jag runt i fula stora gravidleg...

dsc00698 (MMS)

Här lufsar jag runt i fula stora gravidleggings (hittade inga andra i röriga byrån) o kokar över av småsaker... Typ att lantortsbussen vägrade låta mig åka med bara för att jag endast skulle åka inom stadstrafikhållplatser (trots att den bussen åker den sträckan). Istället fick jag vänta i 30 onödiga minuter på nästa stadsbuss. Grr. Nu har jag hunnit bli hungrig oxå. Inte så bra att handla midsommarmaten nu alltså, men jag får försöka tänka med hjärnan o inte med magen. :-)


Ännu fler medlemmar i tjejligan


J (snart 8 månader) & Wilma (11 dagar) träffades för första gången i lördags.

När man får träffa en sån här liten sötis plutt så slår det verkligen en hur snabbt man glömmer bort den där minibebis-perioden. Ja alltså man kommer ju ihåg en del saker, typ första blöjbytet på bb med de smala små benen o lilla lilla kroppen o hur hon gärna låg på ens mage o sov så tryggt då i början. Men den tiden var man rätt dimmig i skallen o den varade ju bara i typ 4-8 veckor, så mycket har man glömt. 

O det händer så mycket för varje vecka. Tänk t.ex. på Edit som bara är 1 månad äldre än Wilma o redan så här stor (Jämfört med Wilma alltså. Även hon en liiiten plutt jämfört med J.)

Polisjakt


Blommande digitalis (fingerborgsblomma) i vår trädgård.

Har haft ett par sköna dagar utan så mycket tid framför datorn & bloggen. Känns trevligt det med ibland. Träffade en liten 11 dagars Wilma i helgen, o ååå så liten, söt o docklik hon var. Fjäderlätt jämfört med vår 7,5 månaders tjej på runt 10kg.

O idag hände en skum grej här ute hos oss. Vi satt o kollade på tv o helt plötsligt hör vi någon som vrålar "UPP MED HÄNDERNA!!! UPP MED HÄNDERNA!!!" o vi stänger av ljudet på TV'n för att lyssna vart det kommer ifrån. O det var från stora vägen o det hörs klart o tydligt ända till oss. En skrämd cyklist svänger av mot oss för att slippa cykla rakt på polisen så vi passar på att fråga vad det är som händer där borta. Det var visst en civilsnut som haffade någon på motorcykel. Ojoj, undrar varför? Vi verkar bo mitt i en deckarserie vi, är det inte biltjuvar så är det nåt annat.

Ja nu är det dags o försöka få våran plutt i säng för andra gången idag. Hon höll precis på o somna förut när en vindpust fick med sig halvöppna fönstret som dunkade i väggen o vips så var hon klarvaken igen. Typiskt.

Ute med jobbet


Utsikt över (stor) Hjälmaren. Tänk om man kunde ha det varje dag.

Igår var jag iväg med jobbet på en liten sommarfest vid Hjälmarens strand, med inslag såsom helgrillat vildsvin och kubb-turnering. Maten var supergod och kvällen riktigt trevlig o precis lagom lång för en småbarnsförälder som mig, haha.

Först var farbror M barnvakt några timmar innan S slutade jobbet, o det hade gått jätte bra. (Tack för hjälpen.) O jag verkar inte ha varit så saknad under kvällen ensam med pappa heller, så det gick ju jätte smidigt det här. Så skönt att hon dricker välling numera, för hon hade slocknat efter halva flaskan o sov sen som en stock hela natten. :D

Varning om Mässlingen

Fick information från BVC idag att de nu går ut med rådet att inte resa utomlands med ovaccinerade barn (för mässlingen). För just nu pågår en mycket utbredd mässlingsepidemi i Europa. Danmark nämde hon specifikt, men det pågår i många andra länder med.

Så om man har en inplanerad resa så ska man se till att barnet vaccineras först (normalt vaccineras barn vid 18 månaders ålder). Dock kan ej barn under 9 månader vaccineras för det, för oss med små bebisar är rådet att stanna hemma.

Mässlingen är mycket smittosamt (smittar via luften) och kan vara allvarligt, så vi skippar definitivt den tänkta Danmarksresan. Ang Estland (tänkt kryssning) får vi känna av lite längre fram, för det verkar inte vara så utbrett där i dagsläget iaf.

http://www.smittskyddsinstitutet.se/nyhetsarkiv/2011/se-over-ditt-vaccinationsskydd-mot-massling-vid-utlandsresa/
http://www.beredd.se/2011/04/03/storre-utbrott-av-masslingen-i-europa/
https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/Webbnyheter/2011/3/Europaresan-kan-krava-masslingvaccin/
http://www.capiovardcentral.se/Goteborg/Savedalen/Nyheter/Okat-antal-fall-av-massling-i-europa/

50% hos detaljochdesign.se under juni


Bild från: detaljochdesign.se - Mr Uggly sparbössa

Såg att detaljochdesign.se har 50% just nu, på alla lagerförda varor (under hela juni). Nice! Det får bli dagens tips.

Vem vet


Godmorgon lilla smultronflickan.

Äta hemma, äta där? Åka stadsbuss, åka länsbuss? Plattånga håret eller ej? Strumpbyxor eller byxor till J? Klänning eller jeans för mig? Det är vardagens stora frågor det. :D Ska fortsätta lösandet av dessa stora mysterier nu. Hörs sen. Kramar

Ps. Yes, ett kort där J ser ut som mig när jag var liten (den fjärde bilden). Jag anade att det finns ett visst släktskap mellan oss, trots att det oftast är S drag som syns mest. ;)

Food


Benfri fläskotlett med potatisgratäng & Jensens whiskysås.

Tänk, idag kom äntligen dagen då vi återigen fick tid till att laga hemlagad mat. När vi ändå höll på så fick det bli riktig helgmat på en helt vanlig tisdag. Hahah. Kokade även till barnmat till J, som vi har fryst ner i små portioner. Skönt med ett ryck!

Just ja, en sak till, fick en klump i magen tidigare idag då jag försökte kontakta vår bankkontaktperson på Nordea och fick tillbaka ett autosvar att hon bytt tjänst. Va?!? Det var ju för hennes skull vi bytte bank från Swedbank. WTF! Hur går det nu med lånelöfte o allt annat vi kommit överens om? Måste ta o ringa nya kontaktpersonen imorgon o kolla så att allt är lugnt med våra bygglåneplaner. Antar ju att det inte kommer att påverka nåt, men lite snopen blir man ju av att vi inte fått veta att hon ska sluta mitt i alltihopa.

Jaja, nu är det sängen som gäller. Go'natt!

Hängt på stan


Överraskades av jätte fina kläder till J i brevlådan idag. Bl.a denna söta tunika/klänning.

Idag har jag o J haft turen att stöta på flera kompisar på stan, helt oplanerat. Skulle träffa några mammor/bebisar kl 13, men var 40min tidig o vips så dök Johanna & Tove upp som glatt höll oss sällskap en stund (o vice versa). O efter lunchen (o efter ett snabbt besök på jobbet där en viss bekant brevbärare (S) kom o hämtade post exakt då) hade jag 40min över innan bussen gick, o då stötte jag på Sandra + kompis. Så då hängde jag på H&M med dem en stund. Snacka om perfekt timing hela dagen.

Hemma hittade vi ett stort tjockt kuvert i brevlådan, o i den fanns jätte fina kläder till lilla J. Vi blev jätte glada för det (speciellt eftersom vi sett hur mycket fint som helst på stan som vi inte har råd med). Tack snälla J's farmor! :)

Full fart bakåt


Tips


Bild från: Rickfors & Rickfors - snyggt och ekovänligt mode av ekologiska eller miljövänliga material.

Äsh, glöm mina tidigare Campadre tips, det här är bättre. Kolla in dessa superfina ekologiska barnkläder gjorda av Bamboo (Bambutyget har fantastiska egenskaper som värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt.) Nångång kanske man själv startar nåt företag, och av alla idér som snurrar i min skalle, så är bamboo tyget en av mina favoriter att jobba med. J äger i dagsläget endast ett plagg av det fantastiska ekologiska tyget,  köpt av farmor i London, men det ska bli fler plagg! :)

[Registringslänk här]

Stora latardagen (med lite träning inplanerat dock)


Haha, vad är det där för min (såg jag nu). Ser ut som en helt annan bebis.

Känns konstigt att S inte är hemma. Har skumt nog vant mig vid att han ska vara hemma, för av nån anledning kändes helgen extra lång och skön på nåt sätt. Men måndag förmiddag är det idag alltså, inte helg. Har inga speciella planer idag, och det känns riktigt skönt. Bara en date med min EA Sports Active 2.0 kompis snart.

J sitter o leker med sina leksaker efter morgongröten nu. Ibland när leksakerna är genomgånga och utspridda så lägger hon sig på mage (som på bilden) o försöker kämpa sig någonstans. Ibland lyckas hon ta sig lite bakåt, eller snurra åt nåt håll (motsols/medsols, inte mage/rygg snurrning). Men bäst är att få sitta upp igen, med en hög nya leksaker att gå igenom.

Vällingsdags


Finkläderna har varit på utan speciell anledning. Men det är ju helg. :) 

Idag har J knappt sovit nåt på dagen, bara korta powernaps. Så nu ska vi försöka få henne i säng rätt tidigt istället, för hon kliar sig i ögonen för fullt här. Ska prova välling för tredje gången nånsin. De två första gångerna ratade hon det helt, får se hur det går denna gång. Kramar

Uppdatering: Oj hoppsan. Hon slurkade glatt i sig 1dl välling. Denna gång var det gott minsann, o nappflaskan inget problem att förstå sig på. Skulle nog inte varit nåt problem med en hel portion ens. Härligt.

Har ju ingen stor blogg men...



Åh, om någon/några av er skulle shoppa något på campadre via min länk, så att jag får 99kr (eller mer) att shoppa för, så skulle jag nog köpa en våg från Babyliss. Min nuvarande våg har slut på batterier, o det är så jäkla jobbigt att köpa nytt batteri. Då måste man ju komma ihåg att ta med den gamla till affären, för att hitta rätt batteri som passar. Nä, då är det roligare att shoppa ny våg istället (o varför inte en med "display av Body Mass Index, vikt gentemot de 7 senaste vägningarna samt grafisk vikttrend" när man ändå är igång.) En riktig slösa som pratar här alltså... men ändå inte, för jag har ju inte köpt den på riktigt, bara fönstershoppar lite. :)

Efter regn kommer sol


Svårt att gissa om vi använder klotgrillen, eller grillplatsen mest va? :)

Godmorgon. Efter en lång regning natt (med flera åskknallar) så är jag uppe sedan 2,5 timmar och väntar på bättre tider. Det ska visst bli sol snart har jag hört. J har somnat i vagnen för förmiddagsvilan o jag är hungrig. Ska få upp andra tröttern för att äta frukost tänkte jag. O sen skulle vi behöva mathandla o kanske t.o.m. ta ett ryck med dammsugaren. Ha det gött!

Blixtrar o dunder. Här har åskan varit igå...

dsc00648 (MMS)

Blixtrar o dunder. Här har åskan varit igång. Såg det här nerfallna trädet på vår promenad hem. O hade tur med timingen, för strax efter att vi kommit hem så började det åska rejält igen. Så nu sitter vi här hemma o tittar ut genom fönstret. Allt avstängt, förutom mobilen då. :-)


Helg


Helgfrukost.

Dagen började bra med en Aussiefrukost och fortsatte desto bättre med grillat hos färm o färf. Har beskådat några blixtrar även idag, men nu har det lugnat sig igen. Dock har vi mycket kyligare luft här ute på verandan nu. Just ja, har även hunit med lite hårfärgning. Mina gråa hårstrån är äntligen borta och S som ville ha grått är nu istället blond. :)

Ombytligt väder


Blir det spöregn? Bild från sista maj, men idag såg det nästan likadant ut under promenaden hem.

Hann njuta ett par timmar av fina vädret, men sen blev det blåsigt och svart på himlen, så vi packade ihop o drog hem från parken. Ville inte hamna mitt i något åskoväder, så jag tog stadsbussen en bit o sen halvtidspausade vi lite hos J's farbror. Diskuterade min senaste uppfinning(s idé); bärbar specialvattenkokare som man kan värma barnmat med i parken, men kom fram till att det blir rätt omöjligt att lösa rent tekniskt. Men finns det nåt tekniskt snille där ute, så bjussar jag på den idén! Kan ju ge mig 1% av intäkterna eller nåt bara. :) Tror det skulle bli en bästsäljare.

Fredag igen


Hihih, ja många roliga o nya miner med hela ansiktet får man se numera.

Godmorgon. Här ser det ut att bli en varm sommardag igen (förhoppningsvis utan åska). Snart kommer S tillfälligt hem från jobbet (knasiga arbetstider) o då ska vi äta frukost ihop. Har jag tur kanske jag hinner träna sen medans S går en vända med J i vagnen. Det är min plan iaf, får se om de andra två samtycker.

Nån gång idag blir det även en date med Anna/Esther o Louise/Melody i parken. Vad har ni för planer?

EA Sports Active 2.0


Min nya kompis, PS3 spelet EA Sports Active 2.0

Har länge varit nyfiken på alla dessa fitness spel som finns till olika spelkonsoller. Så när jag såg att EA Sports Active 2.0 spelet fanns för endast 199kr på cdon, så slog jag till.

Får ju ofta höra att det är helt meningslöst med såna spel, varför inte gå ut o springa i skogen på riktigt, eller spela basket, eller simma eller ja allt vad det kan vara. O ja, jag håller ju med att det är trevligt att göra saker "på riktigt", men som ett komplement är detta perfekt. Iallafall för en halv-lat stackare som mig, som inte orkar ta mig iväg jämt.

För nu är jag inte längre väder-beroende, så jag kan inte komma med några ursäkter. Som idag, när regnet öste ner, så kunde jag köra ett träningspass hemma i vardagsrummet istället.

Är det kul? Ja, helt ok. För att vara ett spel så kunde de ha utnyttjat konsollens möjligheter bättre. Känns lite fantasilöst att träna just jogging, hopprep, knäböj o allt sånt vanligt, som man just kan göra i det verkliga livet. Tänk om man istället fick springa genom pyssliga labyrinter och lösa uppgifter, samtidigt som man tränar. Då skulle det ultimata träningsredskapet vara uppfunnet (enligt min åsikt).

Men om jag bortser ifrån det och tar det för vad det är, en virtuell personlig tränare för 200 spänn, så är det toppen! Övningarna är varierande, jag blir svettig och andfådd och jag blir peppad att köra hårdare och ta i mer. Motivationen håller i sig genom hela träningspasset och efteråt får man den där härliga "jag har tränat" känslan i kroppen och skallen.

Och bäst av allt (förutom att man inte behöver lämna vardagsrummet) är att den för statistik över ens prestationer, kalorier som bränts, maxpuls & medelpuls (konditionsförbättring) och visar en fina staplar. Detta får en skeptiker som mig att faktiskt tro på att jag kan nå resultat. Jag ser ju informationen rakt framför mig, svart på vitt. O så vill man ju inte missa en träning i onödan o få sämre siffror i totalen. :)

Dessutom ska jag inte glömma att nämna att man kan köra mot/med andra över internet. Så man kan träna ihop med kompisar utan att någon lämnar sitt eget hem. Haha, kan kanske låta något osocialt, men som sagt, bra som ett komplement.

Tänk om man kunde få ihop alla dagar lika bra som denna.


Plockade en egen bukett från vår trädgård i förmiddags.

[8.30]
Vaknade, gick upp och ammade J. Satt sen o slösurfade lite medans J lekte med sina leksaker på en filt.

[10.00]
Gav gröt till J o la henne sen i vagnen och gick några varv runt huset tills hon somnade. Plockade blommor mellan varven.

[10.40] 
Blandade en pulverpåse av naturdiet och klunkade i mig så att jag kände mig lagom mätt inför träningen.

[11.00]
Tränade med min personliga tränare - Playstation 3 spelet "Active fit."

[11.50]
Hann precis klart med träningen när jag hörde åskan, o drog ut alla sladdar till TV'n o boxen m.m. Hoppade sen in i duschen.

[12.20]
Ute spöregnar det a la Australia style. J sover gott till smattret (under tak). Jag sätter mig i soffan, äter en burk keso med nötter o fikon till mellanmål och läser ut "Den förlorade symbolen" boken. Känner mig såå nöjd med att redan vara klartränad & duschad för dagen.

[13.40]
J vaknar och jag ger henne lunch. Nestlés NaturNes burk med sjötunga och Hipps fruktmos med ris till efterrätt.

[14.00]
Lägger ner J på filten igen, där hon lekt glatt, ända tills NU. För nu piper hon om att blöjan behöver bytas, maaamaaaa, kom nuu! :)

Första tanden


Försök nr1 att fota en liten tand på väg upp. Här är hon 7 månader och 12 dagar.

Nu är den här, första lilla tanden. Kände något vasst i hennes mun igår, o där var den, på vänster sida i underkäken. Men hon ändå gladare än gladast för det mesta, coola tjejjen. Har bara känt av små perioder av extra mammighet o ledsamhet än så länge. Vi får väl se vad som komma skall.

Liten bebis


J (7 månader) & Edit (1 månad) träffas för första gången.

Idag har vi varit o hälsat på tjejligans näst-senaste tillskott. Så liten o söt hon var. Tänk att man vänjer sig så fort med att de växer så fort. Känns konstigt att tänka på att man rätt nyligen hade en sådär liten krabat hemma vi med.

Hoppas även på att det senaste tillskottet ska få komma hem från bb snart (om hon inte hunnit hem redan), så att vi kan få hälsa på en liten Wilma så småningom oxå. Hon kom ju med stort dunder och brak igår, bara timmar före megaåskan (som endast slås av dunderåskvädret sommaren -82 då jag var i mammas mage, har jag hört). :D


Nora


Halvt uppäten noraglass (vid Norasjön).

Just ja, en sak till som jag inte hunnit blogga om. I måndags tog jag o Sandra en liten biltur till Nora. Åt glass o njöt av sjöutsikten. Kände lite på vattnet o temperaturen kändes rätt skön. Så snart är det dags för badpremiär tycker jag. :) Va' härligt det är med sommar!

Mer om långhelgen


Texas Hold'em på altanen.

Helgen var lång och skön o vi hann med mer än bara Göteborg. På lördagkvällen spelade vi lite poker med vänner. Såå kul att göra det igen, var ju så länge sen sist (senast i Australien). Det märks att tiden går åt till mycket (som har med en viss J att göra) så att man glömmer bort sina vanliga hobbies mellan varven. Men det gör man ju faktiskt så gärna. Då och då finns det tid till både och. :)

Buzzador: NaturNes barnmat recension



Är med i Buzzador*, sedan en kort tid tillbaka och har nu fått min första Buzzador kampanj. Det är att prova på Nestlés NaturNes barnmat (smak: sjötunga) och sedan berätta om den till vänner och bekanta (buzza). Så här får ni en kort recension:

Själv tyckte jag att denna fiskrätt smakade bättre än andra barnmatsburkar med fisk (det lilla jag smakade) och J verkade gilla det också för det slank ner riktigt fort och med glada miner.

Förpackningen i sig är riktigt smart, för man kan enkelt värma den i kastrull (genom att lämna plastfilmen på och lägga i hela byttan i kastrullen och koka med vattnet i 3-4 min). Smidigt om man vill slippa använda micron så mycket! Tips: Man kan även spara burken och återanvända som portionsförpackning till egenlagad barnmat.

Och att den innehåller endast naturliga ingredienser (inga tillsatser) som är separat ångkokta för att bevara smak och näringsinnehåll, känns riktigt bra.

Mitt betyg: 5 av 5.

*Som Buzzador får du erbjudanden om kampanjer. Om du vill delta och kommer med i kampanjen ska du: - Själv prova den vara eller tjänst som kampanjen gäller - Sprida budskapet om produkten/tjänsten genom berätta för dina vänner och diskutera med dem dvs. Buzza. - Återrapportera genom Blixtrapporter efter alla dina Buzzningar. - Göra slutrapporten.

Minisemester i Göteborg


Har haft en härlig helg i Göteborg. En natt på hotell. J's första, i egen hotellsäng o allt. Hon fick en jätte gullig säng med Nalle Puh sängkläder. Har ätit gott, promenerat mycket samt njutit av det perfekta sommarvädret, ute i Göteborgs skärgård. Båtkostnaden ingår i kollektivtrafikbiljetten, så det är perfekt som minisemester som inte behöver kosta så mycket. Slottskogen hann vi med också, med glass, djur och många backar. :)

Ps. Kan verkligen rekommendera Spar Hotel Majorna, lyxigt & fräscht för under 1000-lappen (rum/natt).

Vad ska hon ha med sig?


Det har blivit en del me&i kläder till J på sistonde. De har ju så mycket fint! :)

Tänkte börja packa lite smått, men hamnade här på bloggen istället. :) Nu när jag ändå sitter här vid datorn så kan jag ju passa på att kolla vilken av öarna utanför Saltholmen som skulle vara trevligast och mest barnvagnsvänligt, för jag har tänkt mig en kort båttur och ö-promenad... när det ändå ingår i buss/spårvagns-biljettkostnaden.

Vart det ligger? I Göteborg. :) När händer detta, ja det märker ni så småningom. :)

O lilla glada släkten där på västkusten, vi hinner nog inte hälsa på denna gång (tror jag), men hör av er om ni blir sugna på att vara barnvakt medans vi går ut o partar...  haha nädå. :) Här ska det gå så lugnt till, så ingen barnvakt behövs. Kanske glo på djur i slottskogen? Undrar om hon skulle gilla det redan nu? Ja vi får prova. Ska bli mysigt med en liten resa iaf.

Vad är det som händer här?


Vi äger faktiskt ett strykjärn, trots att den inte får titta fram så ofta. :)

Man kan säga att hos oss går strykjärnet INTE varmt så ofta... man skulle kunna säga att den så gott som ALDRIG gör det. Men nu! Nu stryker jag järnet här hemma. Tänkte överaska S med en stryken och organiserad garderob tills han kommer hem från jobbet inför långhelgen. :) Har ju inte råd att shoppa så mycket nytt, men nu kanske det kommer att kännas lite lyxigare med de kläder vi redan har i vår ägo, tänkte jag. :)

Ps. Roligare att packa blir det oxå. ;)

RSS 2.0