Besök hos husleverantörer

Hah, på nyheterna sa de att man skulle hålla sig ifrån vägarna om man inte absolut måste iväg, pga snöstormen. Det visste vi inte om när vi var ute o körde kors o tvärs över stan hela dagen, men vi märkte dock konsekvenserna av vädret. Dels satt vi fast på E20 bakom seriekrocken o sen hörde man hela tiden trafikmeddelanden som till stor del handlade om trafikolyckor kring Örebro. E20 södergående o nästa stund E20 norrgående osv osv.

Vi började iaf med att besöka Mammuthus och blev glada av informationen om att vi skulle kunna få ett nyckelfärdigt fint rejält timmerhus för runt 2 milj. Rättare sagt 1,85 milj + grund. Alternativt ett paket med allt material, men att de bara sätter upp väggar/tak/isolering/fönster/dörrar för 950'000kr men att man färdigställer huset själv invändigt. De priserna lät ju verkligen rimliga med tanke för hur otroligt fina deras timmerhus är. Det är ju mycket pengar förstås, men det skulle säkert kunna gå. Man får helt enkelt väga för och emot med de 600'000-800'000kr som detta hus skulle kosta mer än andra vanliga "fyrkantiga" hus med tunna väggar.


Sedan besökte vi Finndomohem för att kolla med dem ang fd. modulenthus modeller, och fick även här ett pris på 1,9 milj + grund. O de här husen är ju så himla fina och har LOFT. Yeeey! Såå fint. Nu blev ju detta väldigt svårt. Hur ska vi nånsin kunna bestämma oss för vilket hus vi helst vill ha?


Tredje besöket på listan var Myresjöhus. Här var försäljaren upptagen med besök, så vi fick tala med receptionisten bara. Men hon kunde ge oss ett ungefärligt pris på vårat favorithus och lite broshyrer o så. O guess what! Priset ligger på 1,4 milj för ett nyckelfärdigt hus INKLUSIVE grund!!!! Wohooo! Helt sjukt bra pris för ett nytt jätte fint hus med superfina detaljer och i särklass bästa planlösningen av alla hus vi kollat på. Det är ju nästan samma prisläge som de vanliga "billiga" husen vi tänkt att vi får ta i nödfall om vi inte får ihop ekonomin till ett fint hus. 


Sen hann vi inte med fler besök, för klockan hade helt plötsligt redan blivit fem på eftermiddan o då stänger de flesta kontor. Men det gör ju inget, för helt plötsligt känner vi att det blev rätt lätt att bestämma sig faktiskt. :D Har bokat bankbesök till nästa vecka, så får vi se hur de ser på saken. Spännande spännande spännande!

Uppdatering: Myresjöhus hade kollat fel i prislistan. Priset för den nyckelfärdiga villan är istället 2,3 milj. Inte så lätt att bestämma sig längre.


Kommentarer
Postat av: Katja

mammuthus hade ju fina hus, de var väl billigast va?



gillade victory classic 153 och city 190 .. men de kanske inte var er smak förstås :-)

2011-02-13 @ 08:56:24
Postat av: Katja

.. och hus finndomohem så gillade jag skarpt new england husen som har en lång veranda.. tänk vad fint att ha en tvåsitsig trägunga som hänger i taket på verandan.. sådär som i anne på grönkulla. Så fint!



2011-02-13 @ 09:00:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0