Zzzz

Har varit på bvc besök idag. Nu är J 62cm och väger 7,3kg. Stora lilla tjejen. :) Promenerade därifrån upp på stan o lunchade med Katja. Sedan hem med stadsbussen o en lagom promenad hem från hållplatsen. J vaknade precis när vi kom hem o var vrålhungrig, så det blev ju bra tajming på det hela.

Nu är jag super trött i skallen, för jag la mig så sent igår (självförvållat, kan ej skylla på J). Klurar så mycket på kronor hit o dit. Jag älskar verkligen det här med att ha ett eget hus o ha trädgård o allt. Men vi behöver ju ett större boende med fler kvadrat än våra nuvarande 40. Det vill vi lösa med ett större hus, för jag kan inte ens föreställa mig att bo i lägenhet igen. Men det är surt att det ska kosta så pass mycket...

Aja, jag bara svamlar. Ska nog försöka vila lite istället. Kram

4 månader



Tröttis på dagen o piggus på kvällen. Älskade lilla plutten!

Har haft ett sånt set för att ta handavtryck här hemma ett tag, men det har inte blivit av tidigare. Idag passade vi till slut på att ta ett hand- och fotavtryck under hennes tupplur. Det var nämligen HELT omöjligt att få till handavtrycket när hon var vaken. Men nu har vi en liten tavla på lilla 4-månaders handen o foten. :) 

Nätshopping på hög nivå



Detta fick vi hemlevererat nyss av handla24.se. Vilken lyx att slippa åka o släpa. Kostar endast 69kr att få det hem till dörren o man kan shoppa i lugn o ro hemifrån. Tänk att jag inte provat på detta tidigare, nätshoppingnörd som man är. :)

i-landsproblem

Ja här är det lite deppigt nu efter bankbesöket. Vi kan nu glömma den önskade prisklassen av hus, men vi tar nya tag. Får börja kolla närmare på de billigare husen istället och räkna o se om det ger lite mer överkomliga siffror till budgeten. Ha en trevlig kväll. Kram

Vad händer?

Jag har inte rört mina designfiler men ändå ser bloggen jätte skum ut helt plötsligt. Why? Hoppas den blir normal av sig självt, för det är sjukt svårt att hitta felet när menyn har hoppat fel sådär.

Uppdatering: Nu ser det normalt ut igen - iaf för mig. Skönt.

Hatar jordbävningar

Ush vad ont i magen jag fick nu. Nyheterna rapporterade om en jordbävning på Nya Zeeland som drabbat Christchurch området väldigt illa. Byggander har rasat och det är många döda och skadade. De visade hemska hemska bilder och nu mår jag nästan illa, får inte ut bilderna ur huvudet.

Det är så sjukt läskigt med just jordbävningar. Något jag varit rädd för hela mitt liv, trots att vi bor i Sverige. Men jag har alltid funderat på saker som vart säkraste stället i hemmet är ifall väggarna skulle rasa etc. O bättre blev det inte av att upptäcka att dessa mentala förberedelser inte hjälper ett skit när det väl händer, för när vi var på Bali 2009 och det skedde en jordbävning, så blev jag så chockad så att jag inte kunde tänka klart alls. Bara stog upp brevid sängen som ett miffo med öppen mun o fattade inte ett dugg om vad man borde göra nu. S reagerade mycket snabbare och klokare än jag. Som tur är hände inget allvarligt i just den jordbävningen, men jag var livrädd och ville "hem" till Australien så fort som möjligt - till fast mark som jag kände då. O nu händer det en sån här katastrof på Nya Zeeland av alla ställen.

Hus


Eksjöhus - Lyckan Funkis: 1 plan, 130 kvm

Hus hus hus, sitter o läser o klurar. Har fått en kalkyl från bl.a. Eksjöhus som vi ska ta med till banken idag, så det ska bli spännande o höra vad banken säger. Det lutar förresten åt Eksjöhus mest nu. Prismässigt ligger de husen vi tittat på ungefär samma, runt 2,2 milj, men deras Lyckan Funkis känns lagom o man får med grunden och bergvärme o allt i priset. Toppen. 

Nu försöker jag få lite hum om vad det är för standard av vitvaror o kakel m.m. som ingår, genom att läsa på deras hemsida o den offerten vi fått. Det är ju så att även fast man får ett pris från de olika husleverantörerna så tar det ju lite tid att jämföra vad man får för pengarna. Det skiljer ju en hel del mellan de olika företagen.

Hur som helst avgörs ju vår budget förrän senare idag, så än vet vi ju inte om vi kommer ha råd med den här typen av hus. Men önska kan man ju göra redan. :)

Försöker få lite gjort här



Nu hoppas jag att J ska somna snart, för jag skulle behöva ringa till några husföretag o prata med dem innan bankbesöket imorgon. Hon ser trött ut men vevar o har sig med jämna mellanrum. Inte lätt att bara slappna av tycker hon.

Tidig start



J väckte mig vid 6 tiden imorse och då fick jag syn på en otroligt stor och vacker måne som lös upp hela skogen. Tyvärr lyckades jag inte få till nån bra bild på den. Det här var det bästa jag kunde få till genom köksfönstret.

Termometern visade på närmare -20 grader. Jag gick på toaletten o när jag spolade så började vattenpumpen låta jätte högt o slutade inte mullra. Nej, nej, nej då har vattenslangen frysit. Jäkla skit. S vaknade av oljudet oxå innan jag hann rycka ut strömsladden till pumpen.

Så vips var vi alla tre uppe tidigt denna lördagsmorgon.

Vi började klä på oss för att hämta varma kläder o värmepistolen, o sen ta uss till källaren för att se vart det frysit. Men som tur är provade vi pumpen en extra gång innan vi tog oss ut. För helt plötsligt skramlade det till lite o vattnet kom igång. Puh, vad skönt.

Nu var vi redan uppe så då satte vi oss i soffan o spelade Little Big Planet en stund istället. Så det blev en skön start på den här lördagen, trots en tidig start. :)

Hoppas ni får en trevlig lördag ni med. Kram

Babyfika



Har varit o fikat hos Filip som är nästan exakt lika gammal som J (...o hans mamma såklart). En mycket trevlig liten utflykt. O de bodde i ett hus med nästan exakt samma planlösning som vårat önskehus Tenor, från Myresjöhus. Jätte fint hus var det. Ska kolla upp den lite närmare sen, Lyckan från Eksjöhus. :)

Nu väntar en lugn fredagskväll här hemma. Är dock såå godissugen. Någon frivillig som vill komma med hemleverans kanske? :)

Kort o gott

Igår: en härlig dag. Först lunchdate o strosande i affärer med Carro o sen besök hos gammel-mormor.
Nu: amma o sen iväg o hämta upp Lina med lilla Olivia o vi ska till Ammi o lilla Filip - som är endast 5 dagar yngre än J. Hinner inte mer just nu. Hörs mer senare. Kram

Presenter





Häromdagen fick J ett paket på posten igen. I paketet fanns det såå många jätte fina presenter. Tack så jätte mycket säger J till moster o kusinerna! :) O jag tycker att lilla väskan med 9 par sockor är en såå rolig idé. Precis min typ av "humor"! O vilka fina stövlar oxå. Tack, tack, tack! :D

Vårinspiration från LaRedoute



Har inte tänkt att shoppa något mer på ett tag, så just nu är det "se men inte röra" för min del. Men se vilka härliga nyheter LaRedoute har. Väskan är min favorit.

Väska - 279kr
Ballerinaskor - 199kr
Jacka - 279kr (minipris, rabatter gäller ej)
Klänning - 499kr

Erbjudandekod 11654 ger 20% rabatt på beställningen och 3-delat sminkset från Make Up Store på köpet.

Att göra

Hmm, ska J inte få något "hej baby" kort i tidningen? Måste ta tag i det innan hon hinner ta studenten. Samma sak med babysim. ;)

Uppdatering: Sådärja, fick ett ryck o fixade. Nu står hon på väntelistan till babysim o fotografering är inbokat. Skönt.

Tips: Babyliss REA



Babyliss 50% REA på Campadre t.o.m 20 feb 08:00


Dagens lunch



Hah, kom o tänka på när man började skriva dagbok för första gången när man var liten. Det återkommande ämnet var "Idag åt vi bla bla bla, det var gott" :) O det ämnet är lika aktuellt för mig än. :D


All you need is love



Alla hjärtans dag... En älskling sover o en är på jobbet. Har nog inte tänkt att fira något extra idag, utan det blir nog en vanlig mysdag helt enkelt.

Nu ska jag iaf ut o ge fåglarna lite bröd o en ny talgboll. Men ingen promenad med J för termometern visar på ca -15 o det är så svårt att skydda kinderna o inandningsluften tycker jag. Men jag får väl springa ett varv runt huset jag, för det ser så fint ut där ute i solskenet. :)

Mycket ♥  till er! Kram

Tummen upp för tummen



Tänk vad praktiskt att den där goda tummen alltid är med. Godnatt från oss :)

Melodifestival deltävling 2 live


Om det här är "dödens grupp" så behöver man knappt se de resterande deltävlingarna av Melodifestivalen känner jag.

Men om jag måste välja (typ så som jag o Katja brukade göra förr med postorderkatalogerna, att vi bläddrade igenom o så var man tvungen att välja nåt från varje sida - hur fult det än var) så säger jag väl #2 (Loreen "My Heart Is Refusing Me") och #8 (Christian Walz "Like Suicide") till Globen. O till andra chansen säger jag väl #1 (Brolle "7 Days And 7 Nights") och #4 (Elisabeth Andreassen "Vaken i en dröm").

Haha, t.o.m Babsan kom före "Vaken i en dröm". Ja alltså den var ju inte så bra, men allt är väl bättre än Babsan.

O Sanna Nielsen vidare som vanligt... Jag tycker inte den här låten passade hennes röst alls. Dessutom uttalar hon love som loov (inte laav). O jag kan inte koncentrera mig på nåt annat än att det ser ut som att  hon ska snubbla vilken sekund som helst på den där snurrgrejjen.

Jahapp, Christian Walz ut oxå. Jaja... O Brolles låt var väl inte så bra, eller? ...ja, det var väl lite fartigt kanske. Så det får duga då.

1 Brolle "7 Days And 7 Nights"
2
Loreen "My Heart Is Refusing Me"
3 Babsan "Ge mig en spanjor"
4 Elisabeth Andreassen "Vaken i en dröm"
5 Sanna Nielsen "I'm In Love"
6
The Moniker "Oh My God!"
7 Anniela "Elektrisk"
8 Christian Walz "Like Suicide"

Har återigen markerat de två som gick vidare till globen med fetstil och understykning, o de två som gick vidare till andra chansen med endast understykning.

Nu: Stryktipset

Ser inte bättre ut än 8 rätt. Jäkla Doncaster o lagen som spelade 0-0!

Oh sköna fredag



Nu har äntligen allt jag väntat på kommit. Baddräkten, ellos kläderna o så den efterlängtade tygkatalogen. De har verkligen super fina interiör bilder i den, man blir riktigt sy-sugen och inrednings inspirerad. Härligt.

Badräkten satt faktiskt helt ok, så den blev jag nöjd med, trots att jag var lite närvös över mönstret jag valde. Kläderna har jag inte hunnit testa än. Tänkte göra det snart. Sen blir det ost & kex o lite naturgodis. Ha en toppen fredag allihopa.

Ps. Fick jaga bort en tant idag igen som parkerade på vår parkering (som jag precis skottat). Skumt beteende det där.

Tillbaka på ruta 1



Då var det trots allt för bra för att vara sant. Vi diskuterade hela kvällen igår ifall huset från Myresjöhus verkligen kunde kosta bara 1,4milj - nyckelfärdigt inkl grund.

O nej, det kunde den visst inte. Hon ringde mig nu på förmiddagen och bad om ursäkt, att hon läst fel i prislistan. Det där var priset för bara huset, utan uppbyggnaden o arbetet.

Den nyckelfärdiga villan kostar 2,3milj, så då är vi tillbaka på ruta 1. Vilket hus vill vi helst ha? Har vi råd med (lust att betala) ett 2 miljoners hus + tomt-kostnaden? Eller får det bli någon av de billigare varianterna? Ja vi lär ju veta mer efter bankbesöket om nån vecka.


Snöstorm



Godmorgon! Här sitter vi o avaktar snöstormen utanför. Fortsätter det blåsa o snöa så är jag rädd för att vi får skippa mamma-bebis caféträffen den här fredagen med. S ringde på vägen till jobbet o sa att det är så dålig sikt att man knappt ser vägen ute vid gärdet. Inget bra läge för en barnvagnspromenad till stadshållplatsen alltså. Så trist. Hade sett framemot att komma ut på en trevlig lunch.

Uppdatering: Vädret klarnar inte upp förrän vid 14 tiden idag enligt Norska vädersiten (som visar väderprognos för varje timme) så då bestämmer jag mig för att stanna hemma från luchen helt enkelt.

Besök hos husleverantörer

Hah, på nyheterna sa de att man skulle hålla sig ifrån vägarna om man inte absolut måste iväg, pga snöstormen. Det visste vi inte om när vi var ute o körde kors o tvärs över stan hela dagen, men vi märkte dock konsekvenserna av vädret. Dels satt vi fast på E20 bakom seriekrocken o sen hörde man hela tiden trafikmeddelanden som till stor del handlade om trafikolyckor kring Örebro. E20 södergående o nästa stund E20 norrgående osv osv.

Vi började iaf med att besöka Mammuthus och blev glada av informationen om att vi skulle kunna få ett nyckelfärdigt fint rejält timmerhus för runt 2 milj. Rättare sagt 1,85 milj + grund. Alternativt ett paket med allt material, men att de bara sätter upp väggar/tak/isolering/fönster/dörrar för 950'000kr men att man färdigställer huset själv invändigt. De priserna lät ju verkligen rimliga med tanke för hur otroligt fina deras timmerhus är. Det är ju mycket pengar förstås, men det skulle säkert kunna gå. Man får helt enkelt väga för och emot med de 600'000-800'000kr som detta hus skulle kosta mer än andra vanliga "fyrkantiga" hus med tunna väggar.


Sedan besökte vi Finndomohem för att kolla med dem ang fd. modulenthus modeller, och fick även här ett pris på 1,9 milj + grund. O de här husen är ju så himla fina och har LOFT. Yeeey! Såå fint. Nu blev ju detta väldigt svårt. Hur ska vi nånsin kunna bestämma oss för vilket hus vi helst vill ha?


Tredje besöket på listan var Myresjöhus. Här var försäljaren upptagen med besök, så vi fick tala med receptionisten bara. Men hon kunde ge oss ett ungefärligt pris på vårat favorithus och lite broshyrer o så. O guess what! Priset ligger på 1,4 milj för ett nyckelfärdigt hus INKLUSIVE grund!!!! Wohooo! Helt sjukt bra pris för ett nytt jätte fint hus med superfina detaljer och i särklass bästa planlösningen av alla hus vi kollat på. Det är ju nästan samma prisläge som de vanliga "billiga" husen vi tänkt att vi får ta i nödfall om vi inte får ihop ekonomin till ett fint hus. 


Sen hann vi inte med fler besök, för klockan hade helt plötsligt redan blivit fem på eftermiddan o då stänger de flesta kontor. Men det gör ju inget, för helt plötsligt känner vi att det blev rätt lätt att bestämma sig faktiskt. :D Har bokat bankbesök till nästa vecka, så får vi se hur de ser på saken. Spännande spännande spännande!

Uppdatering: Myresjöhus hade kollat fel i prislistan. Priset för den nyckelfärdiga villan är istället 2,3 milj. Inte så lätt att bestämma sig längre.


Hemma igen


Den här dagen gick väldigt fort. Vi gick på en promenad på förmiddan o kom inte hem förrän strax innan solen gick ner. Men trevligt har vi haft. :) Det blev fika o babbel med farmor o gammel mormor.

Nu klurar jag på vad man ska laga för mat ikväll då. Frågade lilla J, men jag får inget bra svar. :)

Imorgon blir det hus-speed-dating hoppas jag (om S får ledigt från jobbet). Yeey!

Vinter igen


Ute skiner solen och vädret är perfekt för en snowboardåkninsdag. Vill nån med? Kan lägga J i en bärsele o så drar vi upp, haha... Nej, inte då. Men nån gång vore det kul att åka lite igen. Kanske en tjejresa upp till Åre nån gång? S brukar nämligen vara lite svårflörtad när det gäller vintersemestrar så jag tror inte jag får med honom så lätt.

Hur som helst tror jag att vi behöver pausa all vårlängtan lite, för jag såg att snön och kylan är här för att stanna ett tag igen. Så det är lika bra att man vänjer sig. Ja, vackert är det ju iallafall. Så länge jag slipper den värsta halkan o får lite sol så är jag nöjd. :)

Hemklickat



Äsh haha, det är ingen idé att jag sneglar på andra kläder än Ellos för de har verkligen lyckats få mig fast. Idag fick jag en liten katalog på posten, en sån tunn sak som visar nyheter samt outlet produkter som reas ut. Jag skulle bara kika lite i den men vips så har jag helt plötsligt beställt alla dessa produkter ovan.

Men än är det nog inte dags för onlineshoppingsberoende-rehab eller lyxfällan-deltagande på tv3 tycker jag, för trots de snabba besluten så är det ett rätt billigt nöje. Eller vad säger ni om att få en hel ny vår-garderob för totalt 1037,30kr. :D

Artikelnr Beskrivning Summa
240-4228 TOP VI/MK INDIGOB*** 49,00 kr
287-2507 BLUS JEANSBLÅ/RÖD/VI 199,00 kr
287-2606 BLUS VIT/BLÅ BLOMMIG 149,40 kr*
286-8141 JACKA BEIGE 175,00 kr
286-7127 KLÄNNING MÖNSTRAD 150,00 kr
287-0014 VÄSKA KONJAK 120,00 kr
286-9453 SANDALETT SVART 150,00 kr
105-1731 PÅSLAKANSET ANTIQUE  
  EXP AVGIFT 44,90 kr
  Summa 1 037,30 kr

*Ord pris 249kr. Erbjudandekod: 230407 ger 40% rabatt på valfri vara och ett påslakansset.

Nyheter i min smak




Kanske skulle jag kunna unna mig lite nya kläder till den egna garderoben snart. Tubtopsmodellen kanske inte är den bästa för mig just nu, men den blommiga till höger är väl fin? Finns hos Vero Moda:

Stripe denim tube dress 279.95SEK
daisy s/s mini dress - aop 299.95 SEK

Bullfika och byggplaner



Idag har vi haft lite besök o bullfika på förmiddagen. O sen har jag suttit i telefon med miljökontoret och frågat lite om kommunalt vatten & avlopp, och det visade sig att de äntligen har tagit ett beslut att dra in kommunalt vatten & avlopp till vårat område. Yeey! Det blir inte förrän 2013 dock, men skönt att få ett beslut iallafall, så att man kan sätta igång med husbyggesplaneringen på riktigt. Är ju bäst att börja bygga i samband med att nya avloppet ska dras. Tills dess har vi alltså tid på oss att spara pengar och bestämma vilket slags hus vi vill bygga. Väntar även på ett mail ifrån stadsbyggnadsservicen med byggnadsplanen till vår tomt. Ska bli intressant läsning kanske. :)


Söndagsfrukost

Har varit på stan o ätit frukost på Java idag. Så mysigt med utefrukostar tycker jag, påminner mig om Australien-frukostarna vi brukade äta ute på helgerna. Det är en tradition i min smak. :)


Bild från South Terrace i Fremantle, Australien 2009.

Gick dock o la mig så sent igår, så nu känner jag mig jätte trött helt plötsligt. Kan bli en liten tupplur brevid vår sovande dotter kanske :D

Melodifestival deltävling 1 live



J tycker

#1 Dilba: "baa"

#2 Swingfly: "aaa aaa iiii" o exhalterade sparkar med benen

#3 Jenny Silver: "aglluouh... houff" o ett högt "iihii" på slutet

#4 Jonas Matsson: "hihii hoho ahiaooo hmhmhhh aoo"

#5: Le Kid: armar och ben vevar o har sig "hmhhh oo... agll hoh mm"

#6: Rasmus Viberg: "mhmmhmh au" starka sparkar så att hela hon guppar o sen ett jätte högt "ihiiih"

#7: Pernilla Andersson: "ag agluuuuh" o prutt/smaskljud med läpparna "...agh agh hmmheheh aaAAh"

#8: Danny: "aargh auuh buhuu buhuHUUU"


Så min tolkning är att J vill ge följande poäng:

12p till melodi #6 - Social Butterfly med Rasmus Viberg
10p till melodi #2 - Me And My Drum med Swingfly
8p till melodi #3 - Something In Your Eyes med Jenny Silver
6p till melodi #7 - Desperados med Pernilla Andersson
4p till melodi #5 - Oh My God med Le Kid
2p till melodi #4 - On My Own med Jonas Matsson
1p till melodi #1 - Try Again med Dilba
0p till melodi #8 - In The Club med Danny


Och nu kan jag konstatera att hennes absoluta favorit #6 (Rasmus Viberg) inte gick vidare till andra omröstningen ens och att hennes irritationsobjekt #8 (Danny) gick vidare till Globen direkt.

Vad är det här för röstskandal! ;)


Nu har lillan somnat i min famn. Själv är jag rätt nöjd med att Swingfly gick vidare, men inte alls nöjd över att Danny gick vidare. Har markerat de två som gick vidare till globen med fetstil och understykning, o de två som gick vidare till andra chansen med endast understykning. Så rätt nöjd med de övriga resultaten kan ju J vara ser jag. :) Kram kram

Husdrömmar





Har kollat på hus, hus och hus idag. Inte på riktigt men massor på webben. Ska ta o planera en heldagsrutt till huselverantörer, om S får ledigt nån dag från jobbet. Åå så spännande det ska bli. Drömmer om fina rejäla hus som t.ex. dessa från Finska mammuthus.se (Bilderna lånade från dem).

Men jag gissar på att det kommer att kosta i plånboken, och då får man ju ta ställning till hur mycket ett par takbjälkar är värt extra. För vårat prio ett är ändå att hålla boendekostnaden nere relativt lågt, så jag gissar på att det i slutändan får bli ett billigare alternativ ändå. Men man ska aldrig säga aldrig. Än vet vi ju inte vad de kostar. Det får vi ta reda på när vi åker o besöker deras kontor inom kort. Spännande! :)

Nu ska jag o lilla J ha en tjejkväll här hemma. Vi har bunkrat upp oss i soffan och troligtvis ska vi nog glo på melodifestivalen senare ikväll. Kramar

Snart snark



Nu ska jag sova, trots att jag hellre skulle vilja vara uppe sent o njuta längre av fredagskvällen. Men de andra två har redan slocknat och det svider i mina ögon med, så det får vara dags att kasta in handuken nu.

Hoppas vi får så här fint väder imorgon, då blir jag glad! :)
Godnatt.

Ändrade planer

Ush vad trist. Ute blåser det jätte mycket och ner kom det lite snö nyss oxå, så nu ser man inte de tokhala isfläckarna. Detta betyder att jag o J stannar hemma, istället för att ta oss till caféträffen med föräldragruppmammorna. 

Kanske lika bra det så att jag kan hinna städa istället, vilket är mycket välbehövligt här hemma, för varje gång jag tänkt att städa så har jag blivit avbryten och inte hunnit klart. Desperate Housewives reprisen står på i bakgrunden o nu ska dammrottorna väck.

Månadens

Kopierar "Liten del av mig" - Sofies idé och ger er här min "Månadens":

MÅNADENS SMS: "Slamsug här :) o jag gömmer mig i sovrummet så de inte ska se att jag är hemma (o inte har skottat) hehe."
MÅNADENS UTBROTT: Fick lilla pluttan när hon en dag vägrade ta bröstet för att jag - enligt henne - tog en på tok för lång dusch. Istället blev det gallskrik hela kvällen.
MÅNADENS SMAKUPPLEVELSE: Cecarsalladen som jag åt med Katja häromdagen. Äntligen har jag fått sug efter goda sallader igen.
MÅNADENS "JAG ORKAR INTE MER": När jag väntade för länge med att laga lunch till mig själv och jag blev för hungrig för att orka ta tag i någonting mer.
MÅNADENS PLATS: Vill säga nånting annat än soffan, men jag kommer inte på något som på riktigt slår allt gos o mys just här hemma, så det får bli det ändå.
MÅNADENS SKRATT: När J kollar upp med stora ögon och sedan rynkar på näsan åt S prutt.
MÅNADENS VÄRSTA: När jag skulle ta mig till vårdcentralen för J's 3 månaders vacciation, och länsbussen endast gick 2,5h innan tiden och jag inte kunde ta mig till stadsbussen (2km bort) på något vettigt sätt pga snön och isen. O taxi eller sjukresa kostade för mycket eftersom jag isf skulle behövt betala både 125kr dit och 125kr hem, för att jag inte kunde få med mig både babyskyddet och vagnen på nåt smidigt sätt så att jag skulle kunnat ta bussen hem åtminstonde.
MÅNADENS FINA: Att J ler så stort o härligt nästan alla vakna stunder numera.
MÅNADENS BOK: Annika Lantz härliga bok "9 ½ månad" om hennes graviditet och föräldraledighet.
MÅNADENS SÅNG: Min generella barnsångs-okunskap resulterar i att J får höra mig sjunga på konstiga saker såsom "ska vi gå hem till mig, eller hem till dig" för att den fastner i min skalle varje gång jag ser den där reklamen där ett par åker taxi o bråkar om vem de ska åka hem till - om mäklaren som ger en säng på köpet om man säljer två bostadsrätter.
MÅNADENS MÅSTE: Boka babysim (har fortfarande inte gjort det... men har iaf beställt baddräkt till mig, så det är ett steg på vägen).
MÅNADENS INSIKT: Kärleken till sitt barn är en mäktig känsla.
MÅNADENS LÄNGTAN: Bubbelpool & massage.
MÅNADENS ORD: Bajsrekord.
MÅNADENS PLAGG: Ojoj, kommer inte på något... ont om favoriter i nuvarande garderoben alltså.
MÅNADENS SAK: Nya babysittern som J älskar att sitta i och betrakta världen, händerna och nallarna i bågen.
MÅNADENS UTFLYKT: Caféträffen med 7 andra mammor & bebisar från föräldragruppen.
MÅNADENS SMAK: Mannafrutti; verkligen en positiv överraskning, tidigare har jag endast vågat mig på gamla vanliga risifrutti.
MÅNADENS LJUD: Prutt prutt prutt spraak braaak.
MÅNADENS OBEHAGLIGASTE: 3 månaders vaccineringen. J var så  glad o härlig på BVC vid mätningen o vägningen, o jag sitter där med klump i halsen för man vet att hon är helt ovetande om vad som ska ske härnäst. O när hon väl fick sprutan så började hon gallskrika så att det skar i hjärtat. Hon skrek högst och längst av alla som var där för att få sprutan.
MÅNADENS LYCKA:  All kärlek jag känner för S och J ♥

Badrum



Godmorgon.

Här kommer bilder på nya duschdraperiet och hur vårat badrum ser ut med skötbord o allt. Den tar ju lite plats, men jag är så nöjd med den ändå för den slukar alla bebiskläder i aktuell storlek, o badbaljan, blöjor, tvättlappar o ännu mera blöjor. :)

Vad har ni för er idag? Kram

Kreativiteten vill ut

Bebben sover, S glor på fotboll o jag kluddrar ner min 2011 års klädkollektion. Haha. Det var nåt som dök upp i huvudet under senaste natt-amningen. Är inte lika duktig på att rita som de i Project Runway o sy är inte riktigt min specialitet heller... Eller ja, vad vet jag, så värst många försök har jag inte gjort, så jag ska inte säga inte innan jag faktiskt gett det en chans. Några plagg har man ju fått ihop. Bla. min student-balklänning... så varför inte testa iallafall. :)

Nu väntar jag bara på att stoffochstil.se's textilkatalog ska komma på posten, så kanske man kan få ihop lite snygga tyger o börja den nya karriären. :D

Kärlek


Tips: KappAhl



Just ja, fick 50 kronors presentkort från KappAhl i brevlådan igår. Det får alla som går med i deras "hemliga" klubb här. Nice!


Baddräkt



Nämen sedär... klickade precis hem den här baddräkten från bonprix.se . Funderade redan innan graviditeten om man skulle "ge upp" och köpa sig en baddräkt istället för bikini, pga att man aldrig får den där beach 2000-nånting kroppen. Och nu efter förlossningen så ser ju utsikterna verkligen inte så lovande ut alltså, så nu slog jag slag i saken till slut.

MEN jag ser till att fortfarande hålla hoppet uppe om en slankare figur så småningom, så det här blir ingen riktig "ge upp" baddräkt som håller in o skyler allt, utan en färglad sak som gör en glad.

Om det visar sig att jag för tillfället var lite för optimistisk, så får jag väl ta till plan B en stund, och satsa på en svart hålla-in-magen-sak-med-kjol-på. Det finns en hel del baddräkter att välja på från dessa sidor: bonprix.se / halens.se / laredoute.se / ellos.se

Vad tycker ni om baddräkter? En nödlösning, eller faktiskt fint?

Lagom mysig dag

Vilken underbart lagom tisdag. Brukar inte tycka om tisdagar av nån märklig anledning, eller ja, brukade inte gilla tisdagar. Men nu är de allra flesta dagarna bra, vad dagen än råkar heta. :)

Har haft en trevlig lunch ute med Katja på Örebro Stories cafét på översta våningen i Vågen gallerian. God mat, mysig stämning (inte lika uppstressande som cafét på andra våningen där det strömmar förbi massa folk hela tiden) och dessutom lagom med plats för barnvagnen. (Blir nog ett nytt favorit ställe!)

Annat kan man säga om House Of Örebro butiken där man verkligen inte kommer in med barnvagn. Men jag lyckades springa in en snabbis och köpa ett nytt fräsht duschdraperi därifrån iaf. Ska försöka ta kort på hur fint det blev i badrummet o visa sen. Glömde dock att ta en "före" bild. Men jaja, skyller på amningshjärna. :)


RSS 2.0