Gladaste lilla tjejen på akuten iaf


Lilla rosselfia i min famn, klockan just nu.

Igår hade vi en lång dag. Först trevligt besök av J's kusiner o senare en visit hos hennes gammelmormor. Men innan dess massa stress för S skulle snabbt köpa med mat till oss, innan ÖSK matchen, men banken hade stängt av S bankkonton utan förvarning i.o.m. att vi håller på o byter bank inför husbyggelånet. Jäkligt surt att upptäcka att alla hans konton är avstängda, samtidigt som nya bankkontot innehåller 0kr. Vart har hans pengar tagit vägen? Turligt nog var mitt konto orört än så länge, så vi åkte o åt på VN innan matchen, o tog ut pengar från mitt konto till matchbiljetten. Onödig streeess!!!

Sen började J bli rossligare och rossligare under kvällen. Hostade mycket och andningen blev pipigare och pipigare. Trodde väl inte att det var någon fara så, men tänkte att det är skönast att ringa sjukvårdsupplysningen o höra vad dom tycker, iom att man inte är van vid en sån här liten småttings besvär. 

Hon rosslar som bäst just under samtalet så att de hörde hennes andning o tyckte vi skulle åka in till akuten med henne. Oj! Akuten? Ja då var det väl bäst att sätta fart då.

På akuten gick det jätte bra iaf... från att ha varit lite ledsen o så under dagen, så sken hon upp som en sol där. Tyckte det var jätte spännande att titta på alla människor i väntrummet o charmade hela rummet. Hostan och pipiga andningen blev något bättre oxå, men de hörde ju att andningen var tung när de lyssnade på hennes lungor. Så hon fick inhalera ventolin som är luftrörsutvidgande, o sen slocknade hon av utmattning efteråt. Klockan var ju ändå runt midnatt vid det här laget. De sa att hon reagerade väl (vääl, inte väll) på medicinen men att vi kanske kommer behöva komma in igen för ny behandling om hon börjar rossla igen.

Inatt sov hon bra, men nu har rosslet kommit tillbaka. Eller ja, det kommer o går lite, så jag pratade med sjukvårdupplysningen igen, o de verkar tycka att vi nog ska åka in igen. Har till att börja med telefontid hos barnkliniken kl 13.30 så får vi se vad de säger.

Svårt att själv tyda sånt här, verkligen... för trots att jag själv inte känner mig så orolig så verkar ju sjukvårdsupplysningen tycka att det inte är så bra det här. Man är ju van vid att om man själv ringer till sjukvårdupplysningen så måste man låta närmast döende för att de ska tycka att man ska åka in, så hur ska man tolka det här? Ja alltså missförstå mig rätt, det är ju verkligen bättre att ta det säkra för det osäkra, så det är ju jätte bra att man så snabbt kan få hjälp med våra små.

Snart ska iaf bästa Sandra komma över o laga lunch (yeey) o sen får vi avakta vad barnkliniken säger. Kram kram

Ps. Jäkla skit att det här men banken stressar upp i bakgrunden samt att vår tänkta kvalitetsansvariga ska komma över vid kl fyra idag, för papprerna måste skrivas under o MÅSTE skickas in så snabbt som möjligt för att hinna diareieföras hos kommunen innan nya bygglagen träder i kraft i maj. Varför kan man inte få fokusera på en sak i taget för?

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det vore inte lika spännande om det bara var en sak i taget ju... :P

2011-04-19 @ 22:57:31
Postat av: Jonna

Hjälp, var det vi som smitta med nåt, tänkte jag när jag hörde att ni var på akuten... Hoppas verkligen inte och det känns ju som att ni har fått bra och snabb respons från vården också!! Blir nästan mer förvånad när det fungerar som det ska...

Krya på dej J och tack för senast!! Det var så roligt att äntligen få träffa dig!!

Många kramar: Jonna

2011-04-20 @ 13:20:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0